Een zomer in Venetië

Addolorata Martinelli zou volmaakt gelukkig moeten zijn. Ze heeft alles waar ze ooit van droomde: een restaurant, een man, een kind. Dus waarom heeft ze het gevoel dat er iets mist? Dan krijgt ze een vernietigende culinaire recensie voor haar kiezen en opeens wordt het haar pijnlijk duidelijk: wat ze kwijt is, is haar liefde voor koken. Addolorata vertrekt naar Venetië, vastbesloten om deze zomer te herontdekken wat belangrijk is in het leven: koken, eten en zichzelf. Maar de kanalen van Venetië hebben meer voor haar in petto…

Recensie
Nicky Pellegrino groeide op in Engeland maar woont in Nieuw-Zeeland. Haar wortels liggen in het zuiden van Italië. Elke zomer gaat ze terug voor familiebezoek, de beste mozzarella en nieuwe inspiratie voor haar boeken.

Ik las Een zomer in Venetië tijdens een paar warme dagen in juli. Hierdoor kwamen de sfeerbeschrijvingen nog meer tot hun recht. Je waant je tijdens het lezen in Venetië en je ruikt bijna de culinaire gerechten die Addolorata daar bestelt…

 

Een zomer in Venetië is een heerlijk zomerboek,een boek om bij weg te dromen. Eigenlijk had ik wel iets meer verhaal verwacht: iets meer diepgang in het leven en de gedachtespinsels van Dolly. Maar misschien is het dit juist wat een zomerboek moet zijn. Niet te ingewikkeld en gemakkelijk te lezen.

Een zomer in Venetië – Nicky Pellegrino
Paperback, 320 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Elly Groosman-van Hooijdonk

e.groosman@planet.nl'
Mijn naam is Elly. Ik ben getrouwd met Marcel en naast ons werk zijn we druk met onze paarden en honden. Ik houd van lezen en koken en ik ben Trotse (peet)Tante van een heleboel lieve kinderen.

Check Also

Middernachtbibliotheek

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan …

Share
Share