Gebroken meisjes [thriller-recensie]

Vermont, 1950. Voor ongewenste meisjes en meisjes die niet in de pas lopen is er het internaat Idlewild Hall. Vier meisjes sluiten er vriendschap, fluisteren elkaar ’s nachts geheimen in en horen geruchten dat het er spookt. Totdat een van hen verdwijnt

2014. Journalist Fiona Sheridan kan maar niet in het reine komen met de moord op haar zus, twintig jaar geleden nabij Idlewild Hall. Hoewel de moordenaar is opgepakt, gelooft Fiona niet dat de zaak echt is opgelost. Dan hoort ze dat iemand het inmiddels vervallen Idlewild Hall heeft gekocht en het wil restaureren. Tijdens de werkzaamheden wordt een lugubere vondst gedaan en Fiona ontdekt dat sommige geheimen wellicht beter verborgen hadden kunnen blijven…

Recensie
Een intrigerend verhaal wat zich in meerdere periodes afspeelt. In het ‘nu’ is hoofdpersoon Fiona nog bezig met de moord op haar zus, 20 jaar geleden. Zij is gevonden op Idlewood, een internaat voor meisjes die ‘vroeger’ het huis uit moesten. Geeft meteen een goed tijdsbeeld van een periode waarin kinderen die getraumatiseerd waren, gedragsproblemen hadden of niet binnen een huwelijk geboren waren, ‘weggestopt’ werden.

Behalve dus nu, en 20 jaar daarvoor (Fiona), is een groot deel van het boek over 4 meisjes van het internaat die samen een kamer delen. Ieder meisje heeft een eigen verhaal en eigen achtergrond en komt in aparte hoofdstukken ‘aan het woord’. Uiteindelijk komen diverse verhaallijnen samen, erg goed gedaan door Simone St. James.

Voor mij gaat het verhaal soms te traag, maar omdat Gebroken meisjes ook zo’n indringend beeld van de diverse personages en de periode van WO II en daarna geeft, bleef het de moeite waard om te lezen. En de verhaallijn waarin de geest van een vrouw in het verleden èn in het heden een rol speelt, wordt ook prima afgerond.

Gebroken meisjes – Simone St. James
Paperback, 389 pagina’s, uitgeverij Ambo | Anthos
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …