Open Boerderij-dagen AH

18 Augustus was de eerste van de vier AH Open Boerderijdagen. Op deze dagen kunnen bezoekers een kijkje nemen bij boeren en telers. Ter ere van het 125 jarig jubileum van AH, zijn er voor de kinderen speciale activiteiten te doen. Deze activiteiten kunnen per boer/teler verschillen.

Zelf zijn wij gister bij een boer op bezoek geweest, die koeien en kippen heeft. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen met wat drinken en wat lekkers. Vervolgens kregen de kinderen een ballon, kleurplaat en een vragenlijst waarmee ze een heuse Boeren & Telers diploma konden verdienen. Op het erf stonden 2 prachtige grote tractoren. De kinderen mochten hierin gaan zitten. Wat een feest, ze voelden zich een echte boer en boerin! Hierna langs een paar koeien die nog in de stal stonden. Wat hooi aan de koeien gegeven en daarna langs de kalfjes, welke ze ook mochten aaien. Daarna  een rondje op een pony door het weiland, wat ze ook fantastisch vonden. En toen bij de kippen gekeken. Deze stal bleek veel groter te zijn dan we van te voren dachten; 4 grote stallen boordevol kippen. Verder werd er met voorbeelden uitgelegd wat kippen eten en mochten we een kijkje nemen bij de lopende band, die de eieren allemaal in dozen verwerkt. Helaas stond deze machine niet aan, maar omdat overal nog eieren op de lopende band lagen, konden we goed het proces zien van hoe de eieren van de stal naar de lopende band gaat en zo hun weg vervolgen naar de eierdozen. Niet alleen leuk en interresant voor de kinderen, maar ook voor onszelf erg leuk om te zien.

Als hoogtepunt mochten op een kar achter de tractor, een ritje maken over het erf en door het weiland naar de koeien toe. Toen we in het weiland bij de koeien aankwamen, bleven we een paar minuten stilstaan. De koeien kwamen naar de kar toe, wat een prachtig gezicht was.

Verder kon men nog zelfgebakken pannenkoeken kopen en was er voor iedere bezoeker gratis gekookte eieren en een appel. Kinderen konden zelfs nog creatief bezig zijn door op in plastic verpakte stro-balen te gaan schilderen.
We hebben een hele leuke ochtend gehad en de kinderen hebben zich volop vermaakt!

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Farming Simulator 18 [recensie]

Farming Simulator 18 nodigt je uit in de uitdagende wereld van de moderne landbouwer. Ga …

Share
Share