Babynamen 2014

Screenshot 2014-12-18 at 09.47.47De Ruijter, bekend van de traditionele “muisjes” die tegenwoordig zowel in blauw-wit als in roze-wit te koop zijn, heeft voor ons een aantal interessante gegevens over 2014 verzameld. In Nederland kon er voor 171.000 baby’s beschuit met muisjes worden gemaakt, want zoveel kinderen zijn er in 2014 geboren.

En voor een aantal van die baby’s zijn compleet nieuwe namen geregistreerd. De Ruijter zette er een aantal voor je op een rijtje: Alp, Asiel, Baby, Bar, Bontje, Brandy, Bruis, Comfort, Dimmen, Diva, Equinox, Feeërieke, Flow, Given, Gloria, Heavenly-Joy, Hei, Idylle, Jazz, Rock, Ska, Karma, King, Lawina, Merci, Mint, Miracle, Praisegod, Reis, Rosé, Sherry, Smiley, Snow, Wijntje en Winter.deruijtervoornamen2014quinoaprovider

Ook de huidige trends zijn terug te vinden in de baby-namen. Zo zijn namen van Superfoods gebruikt om mee te geven aan pasgeborenen en zijn er kindjes die Chia, Inka of Quinoa genoemd zijn. En ook de naam Provider is nieuw in Nederland.

Waar vorig jaar de namen Tess en Sem het meest aan pasgeborenen werden gegeven, zijn het dit jaar twee andere namen die de top 10 aanvoeren: Sophie en Bram zijn de populairste babynamen van 2014. Voor de complete top 10 van jongens- en meisjesnamen klik je hier >>>>

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Top 10 van de populairste babynamen (jongens en meisjes) voor kinderen geboren in 2020

Altijd leuk: lijstjes…. zeker wanneer je nog op zoek bent naar inspiratie voor babynamen zijn …