Wasbare zwemluier ImseVimse

Wat is het leuk en gezellig om met je kindjes te gaan zwemmenOké, het is leuk en gezellig, maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel een gedoe. Het aan -en uitkleden van jezelf en twee kleine meisjes in een te warm kleedhokje is niet mijn lievelingsbezigheid. En dan vergeet ik eigenlijk ook altijd om zwemluiers te kopen. Zwemmen is een bezigheid welke we vaak last minute besluiten en meestal op zondagochtend… Geen zwemluier in de kast en geen winkel open hier in de buurt. Vaak heb ik gedacht; kan dit niet anders? Ook als ik dochterlief zag spartelen in die dikke wegwerpluier, vroeg ik me af of dat nou echt lekker zou zitten.

En dan is daar de wasbare zwemluier ImseVimse te koop bij Greenjump.
Het netje in de zwemluier vangt ongelukjes op. Ze zijn te verkrijgen in verschillende leuke designs en kleuren en verkrijgbaar voor kinderen van 4 kilo tot 20 kilo. Via de website van Greenjump.nl zijn ze te bestellen voor €14,95,- per stuk.

Wanneer de zwemluier binnenkomt, ben ik enthousiast. Ik heb gekozen voor een rode met witte stippen. Wat ziet hij er leuk uit en ja, het oog wilt ook wat! De luier heeft aan beide kanten drukknoopjes en kan op die manier makkelijk aan -en uitgetrokken worden. Aan de bovenkant en bij de beentjes zit elastiek. Deze rekt goed mee en zit niet te strak.

Eenmaal in het zwembad lijkt de kleine meid het prima te vinden en spartelt er rustig op los. Grappig is dat mij wel gevraagd wordt door de badmeester of ik mijn dochter wel een zwemluier om heb gedaan. Hij kijkt wat sceptisch bij mijn uitleg maar accepteert het.
Het netje binnenin is eigenlijk een soort van dun gaasje. Ik vind het lastig om in te schatten hoe het precies werkt. De urine zou bij een ongelukje toch gedeeltelijk wel in het water terecht komen. Mijn eigen ervaring is dat kleine kindjes eigenlijk geen grote boodschap doen in het zwembad, zo ook mijn dochter niet bij de testmomenten van de ImseVimse. Het antwoord op de vraag of deze wasbare zwemluier van ImseVimse die test doorstaat, moet ik dan ook schuldig blijven.

Al met al vind ik het wel een uitkomst deze wasbare zwemluier. Ik grijp niet meer mis naar de wegwerpluier, heb minder afval, ze zijn gemaakt van een prettige, zachte en dunne stof en ze zien er erg leuk uit! Ook voor op vakantie, het strand of het zwembadje in de tuin komende zomer lijkt hij me ideaal!

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

We hebben een paar heerlijke, zonnige dagen gehad op camping Aux Rives du Soleil, beaucoup …

Share
Share