De week van 19-26 oktober 2014 [persoonlijke blog]

De afgelopen week was hectisch en inspirerend. Hier een kort verslag van wat er allemaal gebeurd is en een korte vooruitblik op wat er gaat komen, zowel privé als zakelijk.

Privé

Knieprothese en bekkeninstabiliteit
Dick, mijn man en mede-eigenaar van onze uitgeverij Settembrini Publishers BV waar onder andere TrotseMoeders.nl onder valt, heeft een aantal weken geleden een knieprothese gekregen. Dat betekent dat hij nog een hele tijd moet revalideren en met twee krukken door het huis loopt. Dat betekent voor mij enorm veel extra werk, wat Dick normaal gesproken doet, zoals boodschappen doen, koken, en het halen en brengen van de kinderen naar school en andere activiteiten. En dat betekent naast veel minder werktijd, ook veel extra pijn, omdat ik last heb van bekkeninstabiliteit.

Screenshot 2014-10-26 at 20.57.31

Taakjes
Gelukkig gaat de revalidatie voorspoedig en zijn de kinderen op een leeftijd waarop ze allerlei ’taakjes’ kunnen doen. En dat maakt het werk weer extra gezellig: samen koken met mijn dochter is een geniet-tijd, zien hoe mijn oudste zijn vader helpt en hoe de jongste allerlei bakjes koffie komt aandragen is echt aandoenlijk en maakt me een echte Trotse Moeder. Hieronder een foto van de tweeling die van het uitlaten van onze hond Molly een ware expeditie maken:

hond-uitlaten-trotse-moeders-mijn-week

10-minuten gesprekken
Het was weer zo ver: twee keer 10 minuten de kans om “bij te praten” over mijn jongste twee kinderen tijdens de oudergesprekken op school. En dat terwijl ik wel uren zou kunnen praten 😉 Gelukkig zitten ze op een goede school, waar de juffen en meesters echt kijken naar mijn kinderen en niet alleen naar hun prestaties zodat tien minuten wel voldoende was om te weten dat het zowel sociaal als wat leren betreft prima met allebei gaat.

godelindeschool-trotse-moeders

Honkbal
De World Series zijn weer aan de gang en aangezien mijn man vroeger honkbal heeft gespeeld en mijn jongste zoon op honkbal zit, is dit echt iets wat leeft in ons gezin. Omdat Dick aan het revalideren is en ook overdag kan slapen, kijkt hij iedere wedstrijd en vrijdag heb ik de kinderen extra vroeg in bed gelegd zodat zij er voor één keertje ook ’s nachts bij konden zijn. Traditioneel kwamen er ook veel (50) bitterballen aan te pas en hebben we genoten, zeker toen onze favoriet (Kansas City) won!

honkbal-trotse-moeders-mijn-week

Kikker
Mijn lieve schoonmama is zondag 26 oktober (vandaag) jarig en wordt dan 89. Vanmorgen waren de kinderen erg vroeg op, geholpen door de wintertijd, dus al erg vroeg aangekleed in de “mooie kleren”. Screenshot 2014-10-26 at 10.36.13En dat heeft één groot risico: blijven die kleren schoon tot we bij het feest zijn? Van mij mogen de kinderen altijd vies worden wanneer ze spelen, maar het is altijd prettig wanneer je ergens heen gaat, dat ze dan in ieder geval schoon aankomen. En dat is dus, dankzij een kikker die ‘gered’ moest worden, niet gelukt. Maar gelukkig zijn ze ook mooi met modder op hun kleren!

drietal-kikker-trotse-moeder

Zakelijk

Aantal weken zwanger
Wanneer je een blog als TrotseMoeders.nl uitgeeft, komen privé en zakelijk vaak samen. Zo had ik deze week een zakelijke afspraak met een verpleegkundige, met veel kennis over zwangerschappen en ongeboren baby’s, die voor de website de veel gelezen pagina’s over de verschillende zwangerschapsweken wil aanpassen. En dat bleek een enorm leuke dame te zijn die binnenkort ook aan ons bloggersteam toegevoegd gaat worden!

034karinvandewielfotografie-klein

Afscheid
Een van onze meest actieve recensenten heeft aangegeven te stoppen met recenseren voor TrotseMoeders.nl om zich volledig op haar eigen blog te kunnen richten. Rolanda, bedankt voor al je inzet en je goede recensies en veel geluk, zowel zakelijk als privé!

image006

 

BZT-show-trotse-moeders

Uitstapjes
Omdat we graag verslag doen van premières op onze website, zodat iedereen al snel kan lezen hoe een nieuwe voorstelling is, gaan recensenten van het team van Trotse Moeders regelmatig op pad. Ook ik ga -al dan niet met kinderen – op sommige uitnodigingen in. Deze week was ik met mijn oudste zoon bij de opnames van de BZT-show en bij de première van de nieuwe musical van Woezel en Pip. Quality time met de kinderen combineren met ‘werk’, een heerlijk tijdbesteding!

woezel-pip-musical-trotse-moeders-2

Unicef
Enorm geraakt was ik door de uitnodiging van Unicef om plaats te nemen aan een van de ronde tafels als ervaringsdeskundige (moeder, blogger, uitgever en journalist) aan het de Dag van de Rechten van het Kind op 20 november. Ik draag Unicef een warm hart toe, uiteraard, en heb in het verleden al meer voor Unicef gedaan, maar dit voelt voor mij als een hele eer en ik ga dan ook graag op die uitnodiging in!

logo-unicef-trotse-moeders

Speelgoed van het Jaar
Terwijl Dick achter de schermen deze week druk bezig was met het oplossen van allerlei problemen die we bij onze website hadden (jullie hebben er niets van gemerkt, maar voor hem was het vaak uren werk!), was ik druk met de voorbereiding van de thema-periode rond de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Het kostte veel tijd, maar was erg leuk om te doen. De komende week kunnen jullie het resultaat zien!

speelgoed-van-het-jaar-2014-trotse-moeders

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe vind je een unieke beker?

Koffie meenemen voor onderweg in een koffiebeker is voor veel mensen de ideale oplossing om …

Share
Share