Feestelijk vegetarisch (bij)gerecht. Eenvoudig vooraf klaar te maken.
Nodig:
2 courgettes
100 gr. gare rijst
1 rode paprika
175 gr. feta blokjes
peper, zout
Voor de saus:
1 blikje tomatenblokjes
3 dl. kruidenbouillon
100 gr. geraspte kaas.
Bereiding:
Schrap met een lepel het vruchtvlees uit de gehalveerde courgettes.
Snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes, als ook de paprika en de feta.
Schep hier de gare rijst door en vul er de courgettes mee..
Zet ze in een ingevette ovenschaal.
Roer 1 blikje tomatenblokjes door de 3 dl. kruidenbouillon.
Schenk het over de courgettes.
Laat de courgettes, afgedekt met aluminium folie, in de voorverwarmde oven in 35 min. op 200 gr. garen.
Aluminium folie verwijderen en bestrooien met de geraspte kaas en de kaas nog 7 minuten in de oven laten smelten.