Gun jezelf in huis, overal waar je wilt, op een eenvoudige manier een goede, draadloze internetverbinding [review]

supermom-moederdag-fritz-repeater-recensie-copyright-trotse-moeders-1Omdat ik meestal vanuit huis werk, hebben we een uitstekend wifi-netwerk. Twee zelfs. Die geven vooral een sterk signaal in de twee kantoor-ruimtes en in de woonkamer, waar onze kinderen graag ‘gamen’ en waar wij ook wel eens werken of Netflix kijken.

Voor “gewone” werkdagen is dat prima, maar wanneer ik een keer ziek ben (ik was een keer een week geveld door een longontsteking) of wanneer ik bijvoorbeeld buiten wil werken, is de ontvangt onvoldoende en dat maakt dat het werk langer duurt dan zou moeten.

Gelukkig kreeg ik, voor Moederdag, een prachtig cadeau. Een ‘ontspannings-pakket’, bestaande uit lekker spul voor in bad, een fraaie kaars, een tas (“super-mom”), een niet-storen deurhanger en een Fritz! WLAN Wifi Repeater. Een wat? Een wifi-repeater! Een wifi-repeater is een apparaatje wat het wifi-signaal versterkt. Het zorgt er dus voor dat je eigen, draadloze netwerk veel krachtiger wordt!

Jullie kennen het probleem natuurlijk, want in ieder huis zijn wel plekken dat je het signaal van je Wifi voor je mobiel en tablet wat sterker wilt hebben, of überhaupt wel eens zou willen ontvangen. De oplossing is dan deze Wifi repeater.

De meeste mensen zien tegen de installatie van zo’n ding op als een berg, want computers in het algemeen, maar internetverbindingen in het bijzonder worden meestal omgeven door voor de meeste normale mensen onduidelijk en onbegrepen termen en acties. Echter, met de repeater 1750E van FRITZ!WLAN is dat allemaal niet zo relevant. Ik heb deze Wifi ondersteuner binnen 10 minuten geheel naar tevredenheid werkend gekregen. En wat ik kan, kan jij ook.

FRITZ!wlan repeater 1750E in doosHieronder staat in het kort hoe iedereen, ja ook alle Trotse Moeders,  deze zogenaamde Wifi-repeater in 10 minuten kunnen installeren en werkend kunnen krijgen. Zonder specifieke computer/internet kennis.

Het werkt als volgt:

  1. Pak de mooi vormgegeven repeater uit de doos. Laat de handleiding voor wat het is want die begint weer met allerlei technische termen die je toch niet begrijpt. Ook de meegeleverde kabel laat je voor wat het is.
  2. Zoek een geschikte plek voor de FRITZ!WLAN Repeater 1750E. Dat wil zeggen: je wilt bijvoorbeeld (meer) wifi signaal in de achterste slaapkamer. Plaats de repeater dan in een stopcontact op een punt tussen waar je router staat (meestal in de meterkast want daar komt je internetverbinding meestal binnen) en zo dicht mogelijk richting de slaapkamer en plaats de repeater daar waar het wifi signaal nog goed is.
  3. Ga nu naar de meterkast waar het internet binnenkomt (of daar waar op een andere plek de router staat). Bijna alle moderne routers hebben een knop of knopje waarop of bij staat WPS. Activeer WPS dan met dat knopje WPS op je router.
  4. Ga nu direct (je hebt 2 minuten om de verbinding tot stand te brengen; doe je er langer, dan begin je van voren af aan!) terug naar je repeater en druk daar op de grote knop voorop waarop ook WPS staat. Houd de knop ingedrukt tot het lichtje bij WLAN gaat knipperen.
  5. Nu even geduld hebben; het kan even duren maar op een goed moment gaat het lichtje WLAN continue branden en gaan de signaal lampjes aan, als teken dat de repeater nu als wifi zender fungeert.  Als dat onverhoopt niet gebeurt na lang wachten, moet je op beide apparaten (de router en de repeater opnieuw op WPS knop drukken, check dan of de router inderdaad in de WPS mode staat (meestal een (knipperend) lampje dat ergens aangaat).
  6. Wedden dat er in de slaapkamer nu een prima wifi signaal is!

That’s all.

FRITZ!wlan repeater geschikte plek FRITZ!wlan repeater 1750E lichtjes

Als je router FRITZ!WLAN onverhoopt geen WPS heeft, of als het toch niet wil werken, zal je de handleiding in moeten of op zoek gaan naar een buurman/-vrouw/-jongen/-meisje die met de beschikbare meer technische methoden de versterking van de verbinding tot stand kan brengen. Lukken zal het altijd.

Wij hebben de router geïnstalleerd bij de tuindeur om ook signaal op het tuinterras te hebben zodat we daar kunnen werken op onze laptops en de tablets kunnen blijven gebruiken met internet. En zoals je ziet werkt het uitstekend. Mijn zoon heeft 5 streepje wifi buiten, waar anders met moeite één streepje wordt gehaald.

FRITZ!wlan repeater 5 streepjes

De technische specificaties van deze Wifi versterker zullen je worst zijn als je alleen maar geïnteresseerd bent in een beter signaal in je slaapkamer, maar neem van mij aan dat die uitstekend zijn en voldoen aan de meest moderne standaarden, zowel wat betreft doorvoer snelheid van de hoeveelheid data, als de dual frequentie en de laatste snelle standaarden voor wifi.

FRITZ!wlan repeater werken in de tuinFijn dat op deze manier door FRITZ! het wifi probleem in huis eenvoudig wordt opgelost. Wij konden op de mooie Hemelvaartsdag met vier apparaten nu probleemloos in de tuin internetten.

En bij minder goed weer, ga ik met badzout en al in ons bad naar een leuke serie op Netflix kijken. Het enige wat ik dan moet doen, is de repeater in de buurt van de badkamer (waar nog signaal is) in een stopcontact stoppen. Het apparaat “onthoudt” de gegevens-verbinding met de router en hoeft dus niet opnieuw geïnstalleerd te worden, hij doet het meteen!

Wanneer ik een keer bij iemand ander zou willen werken, dan kan ik de Wifi-repeater daar ook gebruiken om het wifi-signaal te versterken. Dan moet hij natuurlijk wel, volgens de eenvoudige gebruiksaanwijzing, geïnstalleerd worden.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share