Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school hebben geleerd. Zes weken helemaal geen schoolwerk is natuurlijk heel fijn maar maakt dat nieuwe vaardigheden wat wegzakken.

Wanneer je je kinderen op een leuke manier wilt laten oefenen met onderwerpen van school, dan zijn de spellen van Squla erg leuk. Je bent dan geen “schooltje aan het spelen” maar gewoon gezellig een spelletje aan het doen! Er zijn drie verschillende educatieve spellen die ik ga bespreken.

Groep 1-2: Taal spel Rijmen
Met het Squla taal kaartspel ga je op zoek naar woorden die op elkaar rijmen. Je draait twee kaarten om en zoekt op elke kaart iets wat op elkaar rijmt, waarbij je je fantasie mag gebruiken. Er is dus niet één oplossing of ‘juiste’ combinatie maar er zijn juist vele mogelijkheden. Spaar zoveel mogelijk setjes en win! Geschikt voor groep 1 en 2.

Groep 3-4: Spelling spel Woordjes
Maak woorden compleet door de juiste letterkaarten uit je hand te leggen. Test andere spelers en controleer de letters met de antwoordkaart en win zoveel mogelijk woordkaarten.

Groep 5-6: Rekenen spel Schatten
In dit spannende kaartspel geef je zo snel mogelijk het juiste antwoord op een schattingsvraag door één van je drie antwoordkaarten op te leggen. Heb je de vraag goed en ben je snel genoeg dan krijg je punten en win je het spel.

Mening
Ik vind alle drie de spellen erg origineel. Met name het rijm-spel is voor mij echt een nieuwe vorm van met taal bezig zijn. Tot nu toe is mijn ervaring met Squla dat de door hen aangegeven niveaus ook kloppen met de indeling in de groepen zoals die op school is. Ik vraag me echter af of Rijmen door kinderen uit groep 1-2 wel haalbaar is met deze kaarten. De rijmwoorden zijn echt niet direct zichtbaar en een wat grotere woordenschat is wel handig.

Bij alle drie de spellen is het mogelijk om ook met één kind te oefenen. Zonder competitie maar gewoon samen proberen om de goede oplossing te zoeken. En dan zijn alle drie de kaartspellen naar mijn mening het leukst om te spelen thuis.

Kortom: een hele leuke speelse manier om met schoolwerk bezig te zijn!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Kidsweek Taalhelden van het Spelwoud [bespreking]

Filmdistributeur en bordspellenontwikkelaar Just entertainment en weekkrant Kidsweek hebben de handen ineen geslagen en een …