GaiaZOO: meer dan een dierentuin [verslag]

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-6Bij een dagje dierentuin heb ik nog het beeld van ‘vroeger’. Ik kom uit een dorp vlakbij de Belgische grens en de dichtstbijzijndste dierentuin is die van Antwerpen. Daar zaten de dieren destijds in vrij kleine hokken, behalve de olifanten, die kon je pinda’s voeren. Je liep eigenlijk van hok naar hok, waar de indrukwekkende dieren bekeken kunnen worden.

Gelukkig is er, ook in België uiteraard, tegenwoordig meer bekend over dieren in gevangenschap en wordt hun leefomgeving zo optimaal mogelijk gemaakt. Bij GaiaZOO gaan ze daar wel heel ver in. Je loopt daar niet van hok naar hok, maar je loopt door de natuur naar plaatsen waar dieren verblijven.

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-2 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-5

Het bijzondere aan deze vorm van een bezoek aan een dierentuin is dat je veel langer bij de dieren stilstaat. Letterlijk! Het is prachtig om ze te zien spelen, eten, slapen of wat ze dan ook maar aan het doen zijn.

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-14 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-13

Door ergens gewoon te gaan zitten of staan, en van een afstandje te kijken, zie je veel meer. Ook de kinderen werden het niet beu.

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-12

Er was ook veel te lezen en te leren en doordat we steeds zo de tijd namen, gingen de kinderen elkaar voorlezen, of vragen stellen. Ook dat was prettig, op die manier kregen ze echt informatie binnen, die ook veel beter bleef hangen.

zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-12 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-23

Natuurlijk kon er ook gespeeld worden. Vooral de gigantische binnenspeeltuin waar geklommen en geklauterd kon worden, is uitgebreid bezocht. Voor de volwassenen een heerlijk moment van rust en koffie.

zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-11 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-10

Waar we erg lang hebben gekeken was bij de miereneter. Wat een prachtig, groot dier is dat!

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-20 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-19

Het leuke is (we wisten toen nog niet dat dat ging gebeuren!) dat ze inmiddels moeder is geworden, kijk maar naar onderstaande video:

En vlakbij het verblijf van de reuzen-miereneter, kon je de fascinerende bladmieren aan het werk zien. Ik kon er de humor wel van inzien dat deze dieren zo dicht bij elkaar geplaatst werden, maar wees gerust, de miereneter krijgt andere mieren te eten!

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-21

Behalve plekken waar je kunt zitten, je eigen boterhammen op kunt eten en eventueel een kop heerlijke koffie of warme chocolademelk uit een automaat kunt halen, kun je ook gebruik maken van de diverse horeca-voorzieningen in het park. Wij hadden het geluk dat we heerlijk weer hadden, en gezellig buiten konden eten.

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-25

Voor de kinderen namen we een kindermenu waarbij ze ook nog een leuke broodtrommel kregen die ze mee mochten nemen! Wel prettig dat je bij een menu, zowel voor volwassenen als voor kinderen, voor één bedrag klaar bent: eten èn drinken, dus geen onverwachte verrassingen bij de kassa. Ook bijvoorbeeld rondjes in de dino-draaimolen is gratis wanneer je in GaiaZOO bent.

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-8 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-9

Ook een succes waren de ‘loslopende dieren’. Natuurlijk in de centraal gelegen kinderboerderij, waar de dieren ook geaaid konden worden.

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-7

Maar ook in een ander deel van het park, waar je zo geconcentreerd naar de aapjes kunt kijken, dat het niet eens opvalt dat een struisvogel wel erg dichtbij durft te komen!

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-15 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-16

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-18

Het nadeel van Gaia Zoo? Door zo rustig van de dieren te genieten zijn we niet aan alle delen van GaiaZOO toe gekomen! Dit dierenpark staat daarom hoog op ons lijstje voor een volgend dagje uit!

bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-1 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-22  bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-3 bezoek-gaia-zoo-limburg-dierentuin-foto-copyright-trotse-moeders-24

Voor informatie over openingstijden etc, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share