Zoevende zebra – Jenni Desmond [boek-recensie]

IMG_5611Zebra houdt van zoeven, maar zijn vrienden Olifant en Vogel hebben er genoeg van. Ze worden veel te duizelig! Dan begint het te stormen. Olifant en Vogel zijn bang. Ze missen Zebra’s vrolijke gezoef! Zebra heeft inmiddels een nieuwe vriend ontmoet…

Recensie
Dit boek voor kinderen van 0 tot 6 jaar gaat over vriendschappen. Een leuk en leerzaam onderwerp voor kinderen van die leeftijd. Olifant en Vogel willen namelijk op een gegeven moment niet meer met Zebra spelen. Daardoor loopt Zebra tegen problemen aan; hij kan niet meer zelf bij de blaadjes van een boom en hij voelt zich alleen.

Dan ontmoet Zebra Giraf. Met Giraf speelt hij leuk en vergeet hij zelfs even zijn oude vriendjes Olifant en Vogel. Olifant en Vogel beginnen op hun beurt Zebra ook te missen. Ze gaan naar ‘m op zoek en vinden ‘m bij Giraf. Samen worden ze de Vier Beste Vrienden.

IMG_5612

Een leuk en leerzaam verhaal dat gaat over het ontstaan van nieuwe vriendschappen. Goed voor kinderen om te leren dat er altijd nog een vriendje bij kan.

De illustraties in dit boek zijn prachtig: lekker rustig van kleur en de dieren zijn er mooi getekend. Een prachtig peuterboek. Wat mij betreft vooral geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Daarna denk ik dat het verhaal te weinig inhoudt om nog boeiend genoeg te zijn.

Zoevende zebra – Jenni Desmond
Bekijk op bol.comHardcover, 30 pagina’s, Lemniscaat uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zeb, van Gideon Samson, uitgebracht door Leopold

Zeb.

Dit is het verhaal van onze klas. Het is het verhaal van Imara, Ravi, Jayden, …