Het muizenhuis Sam en Julia

Sam en Julia wonen in Het Muizenhuis, een wereld op zich. Julia woont zeshoog-middenachter. Ze woont daar samen met haar moeder in een heel klein kamertje. Ze heeft geen vader, broertjes en zusjes en geen opa en oma. Julia is super nieuwsgierig en reuze eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze zich verveelt, gaat ze naar buiten. Op avontuur. Met haar vriendje Sam.

Sam woont middenvoor in Het Muizenhuis. Hij woont daar met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Hij heeft twee opa’s en twee oma’s, een paar tantes en een oom. Sam is super verlegen en reuze braaf. Als hij met Julia is, doet hij dingen die hij anders nooit zou durven. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

Recensie
Het muizenhuis is een huis, gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché. Dit huis dient als decor voor de afbeeldingen in dit boek. Karina Schaapman heeft dit huis zelf gemaakt en voor het interieur heeft ze gebruik gemaakt van authentieke stoffen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig en van allerlei soorten afvalmateriaal. Het Muizenhuis heeft meer dan 100 kamers, gangenstelsels en buitenruimtes. De muizen die er wonen zijn wederom bedacht en gemaakt door Karina Schaapman. Het ontwerp van Het Muizenhuis is origineel en prachtig gemaakt. Hier heeft uren werk in gezeten. Het resultaat is dan ook een schitterend decor voor dit boek!

Ik geef dan ook grote complimenten voor de prachtige afbeeldingen in dit boek! De afbeeldingen zijn een lust voor het oog. Ze zijn levendig, kleurrijk , fantasievol en prachtig om te zien. Ik ben dan ook eerst alle afbeeldingen gaan bekijken voordat ik het boek ben gaan voorlezen. Je zou hiervan zelfs een boek kunnen vullen, zonder tekst erbij. En dat zeg ik niet gauw!

Door de prachtige afbeeldingen was ik eigenlijk al gelijk verkocht aan Het muizenhuis Sam & Julia. Dus het werd hoog tijd dat ik ging voorlezen aan mijn kinderen. Beide kinderen van 3 jaar en 5 jaar waren muisstil toen ik aan het voorlezen was. Dat wil zeggen dat ze het verhaal echt heel erg boeiend vonden. Het eerste verhaaltje was dan ook veel te snel uit, dus moesten we verhaaltje nummer twee lezen. En na verhaaltje nummer twee, moesten we verhaaltje nummer drie lezen…En zo hebben we de zondag-ochtend gevuld, met het lezen van Het muizenhuis Sam & Julia. Dit boek zal dan voorlopig ook zeker groot favoriet zijn bij mijn kinderen. Nu al begonnen ze over dat ik dit boek bij het slapen gaan, ook moest gaan voorlezen.

Het muizenhuis Sam & Julia – Karina Schaapman
Hardcover, voorleesboek, 58 pagina’s, Rubinstein

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …