Baby Alive – Plas & Dans Baby [review]

Ieder jaar ben ik weer verbaasd over hoe klassiek speelgoed steeds verder doorontwikkeld wordt door gebruik te maken van moderne techniek. Zo ook met deze pop. Je kunt er “net als vroeger” gewoon lekker mee spelen, maar door de vele interactie-mogelijkheden biedt dit speelgoed veel meer. De Baby Alive Plas & Dans Baby was daarom ook genomineerd als Speelgoed van het Jaar.

Algemene informatie
Baby Alive Plas & Dans Baby draagt al grote mensenbroekjes en moet op het potje! Maak de belangrijke momenten mee met je baby en help haar met het potje. Als de pop dorst heeft, kun je haar water geven met de drinkfles. Nu is het tijd voor het potje! Houd de handjes van de baby vast en ze doet het potjesdansje. Ze zingt dan en zegt “pi-pi!” Geen zorgen ze “plast“ echt alleen op het potje! Nu hoeft ze alleen nog even haar handjes te wassen en dan krijgt ze een sticker omdat ze het zo goed gedaan heeft! De kleintjes vinden het geweldig om de beweegbare pop aan te kleden, haar haartjes te kammen en te luisteren naar haar gebrabbel.

Mening
Ten eerst vind ik het mooi dat er drie versies zijn: “blond, brunette en donker”.

Tweede, nog grotere, pluspunt is dat er zowel een papa als een mama modus is. Zo kun je als kind ook ‘papa’ zijn met je speelgoed-baby. Eigenlijk heel logisch, maar ik heb nog niet eerder gehoord dat een pop ook papa zegt, ik ken allen van die klassieke mama-zeggende-poppen. Top!

Deze pop is mooi, leuk om mee te spelen en om te laten dansen (wel goed vasthouden!). Wanneer je een kindje hebt dat nog zindelijk moet worden, is het helemaal een aanrader om deze Plas-Baby-Alive in huis te halen. Doordat deze interactieve pop zelf ‘leert’ om zindelijk te worden, leert je kindje vanzelf mee.

De pop kan ‘drinken’ (water uit het bijgeleverde flesje) en geeft zelf aan wanneer ze moet plassen. Wanneer je haar op het potje zet, doet ze een plas (en anders niet). Ze moet haar handjes wassen en vraagt ook om een sticker (een handige belonings-hulp bij zindelijk worden). Wanneer de ‘baby’ dit allemaal onder de knie krijgt, zal je kindje de routine ook snel door hebben!

De Baby Alive – Plas en Dans babypop bestel je hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?

Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je …

Share
Share