Fisher Price Apptivity Case voor de iPad

Het dilemma van deze generatie jonge ouders; in bijna ieder huishouden bevinden zich momenteel meerdere  apparaten zoals smartphones en tablets. Ook bijna iedere ouder deelt het idee dat die apparaten niet bedoelt zijn voor de kleinste mensjes onder ons. Maar ook bijna iedere ouder weet dat het in de praktijk anders uitpakt…

Twee jaar geleden heb ik een iPad aangeschaft omdat deze makkelijk met mij mee op reis kon en mij zo de mogelijkheid gaf om in verloren uurtjes op een hotelkamer te kunnen skypen, Uitzending gemist te kijken of een stukje te schrijven. Over één ding waren mijn partner en ik het heel erg eens; onze dochter zou deze iPad voor haar vierde levensjaar zeker niet in handen krijgen. De realiteit pakte ook bij ons anders uit. Al voor haar tweede levensjaar wist de kleine meid feilloos haar weg te vinden op de iPad en eerlijk gezegd was het voor ons tijdens hectische momenten best even handig om haar achter de iPad te plaatsen. Dit praatten wij goed door heel overtuigend tegen onszelf en de rest van de wereld om ons heen te zeggen dat ‘app’s tenminste interactief zijn en ze ervan kunnen leren en dus véél beter zijn dan de televisie…’.

Maar een iPad is dúúr en met lede ogen zag ik dan ook aan dat onze kleine dame met vieze vingers, snottebellen en scherpe nageltjes de iPad bediende. Een beschermfolie bood al uitkomst, maar inmiddels is de speelgoedindustrie meegegaan met haar tijd en bestaat er een heuse iPad houder van Fisher Price. Zo kan je kindje vanaf 6 maanden veilig met jouw iPad spelen en op die manier zo vroeg mogelijk beginnen met leren. De iPad is in deze houder beschermt tegen krassen, vallen, stoten, kwijl, vieze handjes en scherpe tandjes. Tevens zitten er bij deze Appitivity houder gratis een aantal (Engelstalige) Fisher-Price apps.

Inmiddels is onder dochter te oud voor deze houder en weet ze met haar drie jaar heel goed hoe ze dit apparaat wel en niet dient te behandelen. Onze kleinste dame is met haar vier maanden echt nog te jong om achter een iPad te zetten, dus de eer gaat naar ons lieve buurjongetje van bijna anderhalf jaar om dit product te testen.

De iPad is vrij makkelijk in en uit de case te halen. Dit kan door middel van twee draaisloten te openen met een sleutel of een muntje. De onderkant en zijkant van de iPad wordt nu beschermt door veerkrachtige, ronde, rubber delen en de voorkant door middel van een kunststof scherm. In dit scherm zit een handige verdikking waarmee je – als je dat wilt – de home toest kunt verbergen, zodat je kindje beperkt wordt in de apps die hij of zij kan starten. Door dit scherm wordt de iPad echter wel wat lastiger en stroever te bedienen. Eveneens een nadeel is dat de uitwendige volumeknopjes nu niet meer te bedienen zijn doordat de case hier overheen sluit. Ook wordt door de case de camera verborgen. Filmen of fotograferen is dan dus geen optie meer. Als je natuurlijk wilt dat je kind dit zelf doet.

Verder doet deze Apptivity Case zeker wat hij belooft: de iPad wordt beschermd tegen snottebellen, vieze plakhandjes en scherpe tandjes. Of hij ook daadwerkelijk bestand is tegen gooien en duwen van een flinke peuter mag iemand anders uitproberen. Dat durfde ik niet te testen. Daar is mijn iPad me te waardevol voor… Door deze beschermhoes kunnen kindjes ook zelf de iPad vasthouden en kan hij makkelijk op de grond gezet worden. Hoewel het in- en uithalen van de iPad een kleine handeling is, blijft het even tijd kosten. Ik betrapte de buurvrouw dan ook regelmatig tijdens het middagslaapje van haar dreumes zelf achter de Fisher Price Apptivity case.

Al met al is het Fisher Price gelukt om van de iPad een veilig en handig kinderspeeltje te maken. Deze Apptivity Case voor de iPad is dan ook genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2012. De €39,95 die gevraagd wordt voor deze hoes is wel een hoop geld, maar zeker de investering waard wanneer je besluit om de iPad deel te laten uitmaken van het leven van je baby en dreumes en je zelf ook nog langer gebruik van je iPad wilt kunnen maken!

Bestel dit product hier>>
Bekijk hier de Apptivity Case voor de iPhone>>

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Is jouw iPad kapot gevallen door je kind? Dit kan je eraan doen

Erg vervelend natuurlijk, als je iPad is gevallen door je kind. Een nieuw scherm voor …

Share
Share