Superbeesje is al onderweg

Van overal ter wereld stromen de hulpoproepen binnen bij Superbeestje.Een olifant die vastzit in de Afrikaanse modder, een hond die boven een afgrond bengelt in de Grand Canyon, een kameel die droogstaat in de Sahara, een aap met een verstopte neus ergens in de jungle….
Allemaal doen ze een beroep op de superheld. Gelukkig heeft die een heleboel supermegakrachtige turboredmiddelen én een dosis gezond beesjesverstand.
De onvoorstelbare reddingsacties van een piepklein beesje met een supergroot hart.

Recensie:
Eerst worden de dieren van het boek bij langs gegaan die in de problemen zitten. De olifant in de modder, de hond te bengelen, een slang die in de knoop zit enz.
Maar kijk, Superbeesje is al onderweg!
Met zijn superkrachtige olifantenzuignap trekt hij die moddervette goedzak zo weer uit de puree, met zijn machtige knopentrekker helpt hij die verwarde slang weer op het rechte pad.
En onderweg helpt hij ook nog een ijsbeer, twee giraffen, een aap en drie zebra’s. Superbeesje heeft het dus maar druk!
Als hij lekker in zijn bedje ligt dan komt er via zijn internationale ontvanger een oproep binnen van een uil die niet kan slapen. Ook hier heeft hij een oplossing voor!

Superbeesje is al onderweg is een groot boek met op elke bladzijde weinig tekst met mooie tekeningen. Wat ik leuk vind is dat de dieren het superbeesje bedanken voor de hulp die ze hebben gekregen.
Het boek is genomineerd voor de nederlandse kinderjury 2012.

Superbeesje is al onderweg->Guido van Genechten.
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Clavis, vanaf 3 jaar.
Bestel dit boek via Bol.com>>>

About Bianca

bianca.hudepol@gmail.com'

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …