Spelen met LEGO, maar dan met vele extra’s; bij LEGOland Discovery Centre [verslag]

Met LEGO kun je alles maken” is het deuntje wat door me heen gaat wanneer ik met mijn echtgenoot en onze drie kinderen na een bezoek aan Sea Life richting het LEGOLAND Discovery Centre loop. Nou, en dat is vanaf een afstandje al te zien: een gigantische giraf staat bij de entree. Helemaal gemaakt van LEGO blokjes!

Binnen blijkt zelfs de kassa grotendeels van LEGO blokjes gemaakt te zijn, een mooi voorproefje van wat er nog gaat komen. Maar eerst terug naar buiten, want mijn jongste zoon, groot Star Wars fan, heeft niemand minder dan Darth Vader gespot!

Het is Star Wars thema bij LEGOLAND Discovery Centre en dat wordt groots aangepakt. Behalve de personages die er rond lopen en waar je mee op de foto kunt (best eng, want het is “de echte” Darth Vader en hij maakt dezelfde enge ademgeluiden….) is er binnen ook een Darth Vader van LEGO.

En wat ik zelf helemaal komisch vond, waren alle stormtroopers die her en der tussen de bouwwerken te zien waren. Soms waren het er veel, en vielen ze meteen op, maar we hebben toen we eenmaal doorhadden dat we ze konden spotten, nog een paar extra rondjes gemaakt om er nog veel meer te zien. Zo troffen we Yoda in een luchtballon aan 😉

 

LEGOLAND Discovery Centre is één groot feest voor iedere LEGO fan (en wie is dat niet?). Je begint met een ‘excursie’ in de ‘fabriek waar LEGO blokjes gemaakt worden’. Iemand legt de diverse stappen uit en kinderen mogen zelf op allerlei knoppen drukken. Het eindresultaat is een ‘collectors item’, een zelfgemaakt LEGO blokje. Dat is toch het meest ‘coole’ souvenir om later op school te kunnen laten zien!

Eenmaal ‘echt’ binnen zijn er verschillende thema’s, kijk maar even mee:

De 4D film is in het Duits, maar prima te bekijken met kinderen. En los van wat je in de video zag, zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen. Er is bijvoorbeeld een spannende ‘laserbaan’ waar je als een ninja doorheen kunt proberen te gaan. En mijn oudste en ik hebben meegewerkt aan een groot LEGO figuur in de werkplaats.

 

Favoriet, naast de attracties en de indoor speeltuin, was toch wel het “zelf een auto bouwen”. Vanuit niets, alle onderdelen liggen er gewoon los, een auto maken die je op een testbaan kunt uitproberen. Eventueel aanpassen en kijken of hij dan sneller gaat en dan racen met andere auto’s en de snelste tijd proberen te verbeteren.

 

 

Via de LEGO winkel naar buiten is helemaal een feest. Er zijn – behalve enorm veel dozen LEGO in diverse thema’s en uit verschillende prijsklassen – ook hele leuke kleine dingetjes te koop. Zo heb ik bijvoorbeeld een bakvorm in de vorm van een LEGO mannetje gekocht.

Thuis gekomen is te merken dat een bezoek aan LEGOLAND Discovery Centre inspirerend werkt: de kinderen hebben alledrie dagenlang weer heerlijk met LEGO gespeeld. Dit gaan we echt vaker doen! Oberhausen is niet ver, en een bezoek aan het LEGOLAND Discovery Centre is prima (ook qua tijd) te combineren met SEA LIFE Oberhausen. Je kunt zelfs een voordelig combi-ticket kopen.

Meer informatie over LEGOLAND Discovery Centre vind je hier >>>>

Klik op onderstaande foto voor het verslag van ons bezoek aan SEA LIFE Oberhausen:

Genieten van de onder-water-schoonheid in SEA LIFE Oberhausen [verslag]

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …

Share
Share