Origami Express

Met het boek Origami Express beleef je urenlang vouwplezier met 40 vouwmodellen die speciaal ontworpen zijn voor op reis. Sommige modellen kun je meteen gebruiken (een miniplakboek), met andere kun je spelen (een wasbeervingerpoppetje) of je maakt een exotische versiering (een pauw uit India).

Met het vouwen van al die modellen vliegt de tijd voorbij. Van de verhalen bij de projecten leer je allerlei leuke dingen over veel plaatsen op de wereld, zoals belangrijke woorden, de hoogte- en breedtegraag, het soort geld dat gebruikt wordt en handige weetjes over het land en de steden.

Met de drie bladzijden vol stickers en 100 kleurrijke vouwvellen kun je zo aan de slag om alle modellen te maken.

Recensie:
Origami… Het is echt een tijd geleden dat ik daar mee bezig ben geweest, maar ik heb er de nodige uurtjes mijzelf mee vermaakt. De Japanse vouwkunst vond ik ontzettend mooi; het was elke keer weer een wonder wat je eigenlijk van zo’n klein papiertje kunt maken! Dit boek brengt dus zeker wel wat jeugdsentiment naar boven en mijn handen beginnen al meteen te jeuken.

Origami Express begint met een heldere uitleg en daarbij de uitleg van de verschillende symbolen die in de werkbeschrijvingen voorkomen. Het boek begint met een aantal makkelijke inkomers, maar geleidelijk aan worden de projecten steeds uitgebreider en lastiger. Maar alles staat heel erg duidelijk beschreven en ook de vouwen die je moet doen zijn getekend bij de beschrijving. De toevoeging van de leerzame informatie is grappig bedacht en je leest het toch snel. Ongemerkt steken kinderen dus toch weer wat nieuwe informatie op en dat op een hele ontspannende manier! Het boek is helemaal compleet en dan doel ik op de verzameling papiertjes en stickers achter in het boek. Je kunt meteen aan de gang gaan. De vouwpapieren zijn makkelijk uit te scheuren. Op het randje dat in het boek achter blijft staat bij welk project het papiertje hoort. Er zitten namelijk heel wat bijzondere exemplaren tussen de papiertjes, die je vouwfiguur helemaal af maken. Zo wordt een bekertje dat je vouwt helemaal echt doordat er de tekst “we are happy to serve you” op staat. Wanneer je alles goed hebt gedaan, staat deze tekst dus keurig leesbaar op je gevouwen bekertje. Absoluut een aanrader dit boek en dat komt dan vooral omdat er voor alle projecten die er in staan vellen en stickers in zitten!

Origami Express – Margaret van Sicken
Doe-boek, paperback, 149 pagina’s, Forte uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het orakel Yoda (een origami Yoda boek)

Eigenlijk is Dennis een enorme loser. Hij draagt een maand lang hetzelfde T-shirt en wil …

Share
Share