De extra lange hamamdoeken van Happy Towels blijken “twin-proof”

Happy Towels presenteert: hamamdoeken van 100 procent biologisch katoen. Na de biologische bamboe-doeken is nu ook in het katoen geen enkel vervuild draadje meer te vinden. Goed voor het milieu én de huid. De doeken kunnen gemakkelijk worden opgevouwen, zijn zacht én drogen snel. De gehele collectie van Happy Towels wordt vervaardigd in Turkije; op kleine schaal door wever Metin en zijn familie. De hamamdoeken zijn anders dan anderen. Zo zijn deze exemplaren extra lang – maar liefst 2.10 meter – en uitgevoerd in bijzondere kleuren en opvallende dessins.

Uiteraard gingen we deze extra lange hamamdoek uitproberen. Ter recensie hebben we een azuurblauwe doek toegestuurd gekregen, persoonlijk vind ik dat een hele mooie kleur. Bij de officiële opening van de Tikibad-glijbaan Triton, nam ik de nieuwe doek mee. Hij neemt niet veel plaats in beslag, dus dat is al prettig! Met drie kinderen loop je vaak enorm te sjouwen met handdoeken etc bij een dagje zwembad. Deze doek weegt bijna niets en is echt klein op te vouwen.

Tijdens de opening wilde ik natuurlijk foto’s maken, maar op mijn website ben ik terughoudend in het plaatsen van “zwemkleding-foto’s”, dus gaf ik de tweeling de hamamdoek. En ze passen er samen in! Leuk toch?

Ook wanneer ze tussendoor even wat kwamen drinken, of iets wilden vertellen, sloegen ze de Happy Towels hamam-doek vrolijk om. Extra fijn is dat hij niet zo zwaar wordt wanneer hij nat is, en dat hij snel droogt. Thuisgekomen was het even spannend: de hamamdoek ging de wasmachine in. De stof ziet er zo mooi geweven uit dat ik bang was dat het niet goed zou gaan, maar gelukkig kwam de hamam-doek nog precies even mooi uit de wasmachine als toen hij er in was gegaan.

Kortom: deze Happy Towel is een aanwinst. De tweeling noemt hem inmiddels tweeling-handdoek, maar ik ga hem wel zelf gebruiken wanneer we naar het strand gaan: lekker groot, geen voeten meer die op het zand liggen of haar wat zanderig wordt!

De Happy Towel Hamandoeken zijn verkrijgbaar is verschillende kleuren via HappyTowels.nl.

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn …