Boer Jaap [blog]

Van harte welkom op de Kaas- en Zuivelboerderij ‘Het Klaphek’, staat er op de site beschreven. Toen ik op internet zocht naar boerderijwinkels kwam ik op de site van familie De Goeij terecht. Mijn interesse was gewekt en ik besloot langs te gaan, samen met m’n twee meiden.

Screenshot 2014-08-03 at 22.25.07

De boerderij van boer Jaap is praktisch gelegen. Heerlijk als tussenstop van een mooie fietsroute langs de Lek en ideaal gelegen als je met de auto bent (A2, afslag Nieuwegein-Zuid) Ga bij het straatbordje ‘Het Klaphek’ naar beneden en kom vanzelf bij de mooie boerderij met vrolijk wapperende gele vlaggen uit.

Screenshot 2014-08-03 at 22.25.34

Bij het oprijden van het erf worden de meiden al dolenthousiast bij het zien van een boomhut die tussen de schapen staat. Eigenlijk wilde ik meteen door naar de winkel, want lekker eten is toch echt wel mijn favoriet, maar de meiden dachten er kennelijk anders over. Eerst even een dynamische ontmoeting met de schapen, springen op de koeientrampoline, daarna zo-hoog-als-de-lucht op de schommel en nog een rondje rennen door het gras.

Screenshot 2014-08-03 at 22.25.52

Dan volgt het bezoek aan de zuivelwinkel, mama in haar element. We lopen naar binnen en ja, daar staat hij, achter de toonbank. Een vrolijk geel gekleurd t-shirt en een hip koeienpetje, dat kan niet missen! Boer Jaap!

Screenshot 2014-08-03 at 22.27.38

Ik herken ‘m meteen van de site. Een boer die houdt van z’n vak, vertelt met alle enthousiasme over de diverse kazen en laat de kids mee smullen door stukjes kaas te laten proeven. Wat een gastvrijheid!

Screenshot 2014-08-03 at 22.26.58

Nadat we een heerlijke fles karnemelk en een stuk kaas hebben uitgekozen krijgen we van Boer Jaap een rondleiding door de kaasmakerij. Wat leuk om te zien hoe de kaas hier gemaakt wordt! De meiden kijken hun ogen uit.

Screenshot 2014-08-03 at 22.26.09

Na de interessante rondleiding loop ik met de meiden verder over de boerderij. We mogen zelfs een kijkje in de stal nemen en zien een pasgeboren kalfje, daarna ravotten we nog even in de hooiberg. De hooiberg wordt overigens ook gebruikt voor kinderfeestjes, net als de speciale feestruimte die grenst aan de kaasmakerij.

Screenshot 2014-08-03 at 22.26.30

Als je op zoek bent naar een leuke tussenstop tijdens een fietstochtje, een zuivelwinkel met heerlijke pure producten, een sfeervolle feestlocatie voor jong en oud, een plek voor de kids om lekker vrij te spelen en te genieten van de boerderijdieren, dan zit je bij boer Jaap helemaal op het goede adres!

Screenshot 2014-08-03 at 22.27.18

Petje af, voor boer Jaap!

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share