Stayokay Bergen op Zoom – jeugdherberg 2.0

Logo-StayokayAls tiener ben ik tijdens een Middelbare School-reis in een jeugdherberg geweest: zalen met stapelbedden en als warm eten een klodder smakeloze aardappelpuree, droge doperwten en worst in een hele vette jus. Was verder prima, ik was weinig gewend qua reis-en-verblijf en het was alleen een doorreislocatie.

De naam ‘jeugdherberg’ roept voor veel mensen waarschijnlijk vergelijkbare associaties op. En lijkt, alleen al door de naam, voornamelijk bedoeld om ‘jeugd’ goedkoop op te kunnen vangen. Maar…. dat is echt een héél oud, achterhaald beeld ben ik achter gekomen. Ik kreeg namelijk de foto’s die bij dit artikel geplaatst zijn, toegestuurd. Op deze foto’s staat een compleet vernieuwde ‘jeugdherberg’ in Bergen op Zoom. Zeg nou zelf, dat past toch echt niet meer bij het beeld van 30 jaar geleden!

Stayokay-Bergen-op-Zoom_14

De naam ‘jeugdherberg’ is al jaren geleden vervangen door Stayokay. En niet alleen de naam is veranderd. Stayokay biedt verblijfsmogelijkheden aan iedereen: zakenmensen, gezinnen, mensen op doorreis, mensen die er even tussenuit willen, even een kop koffie willen drinken na een wandeling, noem maar op. Binnenkort gaan we zelf een kort verblijf in een Stayokay uitproberen om er achter te komen hoe geschikt deze is voor gezinnen en zullen we daarvan uiteraard verslag doen. Hier eerst nog wat meer informatie over Stayokay Bergen op Zoom:

Stayokay-Bergen-op-Zoom_12
Verbinding tussen beleving en natuur centraal in duurzaam ontwerp

Uitgangspunten
Uitgangspunten van de verbouwing van Stayokay Bergen op Zoom zijn het creëren van een moderne en duurzame uitvalsbasis voor het ontdekken van De Brabantse Wal en een plek waar iedereen zich thuis voelt. Het belangrijkste thema in het ontwerp is verbinding.

Hostel ontmoet (duurzaam) design
Door bijzonder (her)gebruik van onder andere hout, bamboe en biobased materialen is het gebouw zeer duurzaam, heeft elk meubel een eigen verhaal en voelt het alsof het hostel opgaat in de natuurlijke omgeving. Opvallend is ook de indeling van de locatie: alle ruimtes zijn zeer licht en zijn uiteindelijk met elkaar en de natuur verbonden. De duurzame locatie is samengesmolten met educatiecentrum Het Natuurpodium en ligt naast het uitgestrekte Klimbos midden in natuurgebied De Brabantse Wal.

Doel bereikt
Of je nu met je gezin komt voor een paar dagen weg, na een wandeling een kop koffie komt drinken of de locatie gebruikt om te vergaderen: de locatie nodigt uit tot een andere manier van denken en doen.

Stayokay-Bergen-op-Zoom_4

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Zo vader, zo baby – allebei een Pura fles

Hoe leuk is dat: een RVS drinkfles voor de Trotse Vader en een speenfles voor …

Share
Share