En de groeten van Haas

Haas is eigenlijk heel voorzichtig. Toch durft haas een veer van Zwaan te stelen voor kip om in zijn staart te steken. Haas doet namelijk alles voor kip.  Zwaan besluit Haas een lesje te leren en neemt hem mee op een verre reis. Op de terugweg beleeft Haas allerlei avonturen en maakt hij overal nieuwe vrienden. En heeft hij heimwee? Dan stuurt hij Kip een kaartje. Wie had ooit gedacht dat Haas zo’n reis zou maken? Haas ontdekt dat hij er groot plezier in heeft.

Recensie
En de groeten van Haas is een spannend voorleesboek, vol met avonturen. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Zwaan heeft Haas naar de Zuidpool gebracht, omdat hij een veer van hem had geplukt. Nu moet Haas zelf proberen om weer thuis te komen. Op de lange reis, terug naar huis beleeft Haas allerlei avonturen.
De verhalen in En de groeten van Haas zijn veelal herkenbaar voor kinderen. Wat het boek extra leuk maakt, zijn de vele briefwisselingen tussen Kip en Haas. Op afbeeldingen staan de brieven en kaarten van Kip en Haas afgebeeld. De teksten die erop staan, zijn deels in tekst en deels met plaatjes. Dit zorgt ervoor dat de brieven er leuk en kleurrijk uit zien. Achter in het boek staat een plattegrond afgebeeld, waarop is te zien, hoe de reis van Haas is verlopen.
Mijn kinderen van 3 jaar en 5 jaar vinden het boek En de groeten van Haas erg leuk. De verhalen spreken hun erg aan. Wel vonden ze Zwaan erg gemeen omdat hij Haas zomaar naar de Zuidpool had gebracht. Maar gelukkig had Haas het best naar zijn zin tijdens zijn avontuurlijke reis, dit zorgde ervoor dat het minder erg was. De vrolijke en kleurrijke tekeningen spreken voor zich. En de groeten van Haas is een heerlijk boek om te lezen. Een boek waar vriendschap en avontuur de boventoom voeren.
Klik hier voor meer informatie over Haas. Op deze site kun je een filmpje kijken, knutselen, kleuren en spelletjes doen. Tevens kun je hier zien welke boeken er nog meer zijn van Haas.
En de groeten van Haas – Annemarie Bon & Gertie Jaquet
Hardcover, voorleesboek, 85 pagina’s, The house of books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>
 

 

 
 

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De avonturen van Tommie en Lotje (deel 2)

Deze bundel staat vol herkenbare, humoristische en soms ook spannende verhalen over Lotje en haar …