Week 30 in deze spannende tweeling-zwangerschap [persoonlijke blog]

Tweelingzwangerschap; foto: Shutterstock
Tweelingzwangerschap; foto: Shutterstock

Week 30 is aangebroken. Langzaam gaan we hopen dat het allemaal misschien nog wel goed komt, voor zover dat kan natuurlijk. Het risico op schade is nog steeds erg groot, net als het risico dat jullie er elke dag uit komen rollen, zonder dat dat is gepland

En dan, de volgende tegenslag. De gynaecoloog zegt dat een van jullie veel te klein is, dat kan komen omdat de placenta niet eerlijk is verdeeld. Als dat doorzet, moeten ze jullie ‘halen’.

Ach mini mannetjes, wat een ellende nu weer. De kleinste weegt nog geen 1200 gram. Dat kan nooit goed gaan. En toch. Toch houden we vol. We kunnen (en willen) niet anders.

Week 32, het blijkt dat je toch nog groeit! Je mag nog even blijven zitten besluit de gynaecoloog.

Langzaam gaan we weer een lichtpuntje zien. Ik ben zelfs naar de Prenatal geweest. Maatje 44. Kaboutertjes zijn jullie. Wist je trouwens dat 2 pakjes van de noppies in kaboutermaat maar liefst 75 euro kosten?! Mijn hemel, en dan moet ik er nog veel meer!

shutterstock_335860703
Tweeling – jongetjes; foto: Shutterstock

Marktplaats is de uitkomst, toch maar een pakketje aangeschaft. Oh ja, en over de Prenatal gesproken, we moeten nu toch ook een andere kinderwagen gaan kopen … het wordt de bugaboo Donkey. Wat een toepasselijke naam. Bij Donkey hoor ik altijd ‘gigantisch breed en onhandig’, speciaal voor ouders met veel te veel kleine kinderen. Uiteindelijk blijkt dat dat ding nog prima door de deur past, en als hij binnen komt, zetten we hem gauw in elkaar en in de schuur.

Alles is af. De tweelingkamer, de dakkapel, de box staat. De kinderwagen is er. We hadden nooit gedacht zo ver te komen. Misschien halen we de 34 weken nog wel ook! Of misschien, zo fluistert mijn brein, moet ik met 36 weken wel worden ingeleid. Laten we het hopen!

Voor andere persoonlijke blogs van Margriet over deze bijzondere tweelingzwangerschap, klik hier >>>>

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Margriet

marga.eshuis@hotmail.com'
ik ben Margriet en op dit moment zwanger van een een-eiïge tweeling. Daarnaast ben ik de mama van zoon J en gelukkig getrouwd met mijn fantastische man B. Ik zet de namen van man en kind(eren) niet voluit vanwege hun privacy, maar schrijf wel vanuit mezelf

Check Also

Just Dance 2022

Waarom we weer een nieuwe Just Dance in huis willen halen? Gewoon, omdat het leuk …