De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor mij. Vanaf de basisschool was ik al helemaal bezig met de avonturen die alle smurfen met elkaar beleven. Recentelijk is dan ook een nieuw smurfen avontuur gekomen. De Smurfen 2: De gevangene van de groene steen.

Dit verhaal is het tweede verhaal gemaakt door Osome studio. Het is het tweede deel in de serie, maar je hoeft het eerste spel niet per se te spelen. Ik had er tenminste geen last van. In deze recensie gaan we snel even een kijkje nemen met wat het spel allemaal te bieden heeft.

Smurfen en Gargamel

Het verhaal is redelijk simpel. Er is een klein groepje Smurfen die bij Gargamel inbreken, daar is een grote groene steen. Als die kapot gaat zou dat een monster vrij brengen die veel chaos zou veroorzaken. Op het einde breekt de steen en is het aan de smurfen om de kracht van de groene steen en de kwaadheden die die met zich meebrengt te stoppen.

3D adventure shooter

Het spel is een 3D adventure shooter. Je bent een van de smurfen die door veel levens heen moet rennen, springen en schieten. Ook zijn er wat kleine puzzeltjes, nooit te moeilijk maar wel leuk. De levels zijn lekker lang en er is genoeg te doen per level. Er zijn dan vaak verschillende monsters waar je op moet schieten en groene kristallen die je moet breken met een groot scala aan aanvallen. Met die stenen kan je je wapens ook nog upgraden om helemaal aan te passen aan jouw speelstijl.

Veel variatie

Ook zijn er veel verschillen in hoe de levels er uitzien waardoor het nooit echt hetzelfde voelt. De monsters worden ook steeds moeilijker. Maar gelukkig kan je de moeilijkheid veranderen als het toch wat te veel wordt. Zo is het goed te spelen voor iedereen, of je nou veel of weinig games speelt.

Goed te spelen

Het verhaal is simpel om te begrijpen en de controls zijn makkelijk waardoor je er makkelijk en snel mee kan beginnen. Ik speelde op de Switch. Het enige wat dan wennen was, is dat je voor het richting ook de motion controls kan gebruiken. Dat is soms wel wat moeilijker, maar als je er eenmaal aan went is het gelukkig goed te gebruiken.

Extra uitdagingen

Het is niet een super lang spel. Je zal ongeveer 8 uur bezig zijn, wat kan variëren als je veel van de kleine uitdagingen doet die te vinden zijn bij de levels. Deze kunnen wel heel moeilijk zijn maar je krijgt er goede rewards voor, waardoor het helemaal waard is om daar ook even een kijkje te nemen.

Het is een erg leuk spel. Lekker simpel maar zeker wel leuk. Heel erg leuk en nostalgisch om weer eens een verhaal van de smurfen te spelen. Het is niet een heel erg ingewikkeld verhaal waardoor iedereen makkelijk kan gaan spelen. Het is zeker een aanrader als je houdt van 3D platformers en de Smurfen. Meer dan genoeg plezier is eruit te halen.

Algemene informatie

In De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen ga je samen met de smurfen op zoek naar de Groene Steen. Dit is een belangrijk missend ingrediënt dat Knutselsmurf nodig heeft om zijn nieuwe uitvinden de SmurfoMix aan de praat te krijgen.

De Groene Steen is in handen van de hebzuchtige klauwen van Gargamel is, tijdens de missie om de Steen uit het laboratorium weg te halen komt deze plots tot ontploffing en worden en worden de scherven door het Vervloekte Land verspreid.

De Groene Steen heeft niet alleen zijn ongelofelijke krachten om materie te kopiëren en te ontbinden in de natuur losgelaten.

Als een team van 4 Smurfen ga je op avontuur door verschillende teleporters om de fragmenten van de Groene Steen te vinden en weer in elkaar te zetten voordat het de wereld in chaos stort.

  • Werk voor het eerst samen met Gargamel om het Smurfendorp te redden!
  • Gebruik teleporters om door het Vervloekte Land te reizen en ontdek 3 nieuwe, onontdekte gebieden.
  • Geniet van dynamische gameplay met verkenning, platformactie en nog intensere gevechten dankzij de SmurfoMix!
  • Verzamel verschillende grondstoffen om de BoostiBoom te verkrijgen en verbeter de SmurfoMix tijdens je avontuur!
  • Ga het avontuur aan met een partner, vrienden of familie in de co-op modus
  • PEGI 7
  • Verkrijgbaar voor Switch en Playstation 4 en 5
Share

About Dirk Ahles

dirk@familieahles.nl'
Hallo. Ik ben Dirk Ahles. Ik ben de zoon van Karina. Ik ben 15 jaar. Ik houd van gamen en van naar de bioscoop gaan en maak daar verslagen over voor op de website.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share