Hou van mij!

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-1Kathleen is psychologe en docente en woont samen met Julie, haar tienerdochter. Haar leven verloopt vlekkeloos, tot Matthias, een student, avances maakt. Kathleen wijst hem resoluut af. Vanaf dan lijkt alles in haar leven verkeerd te lopen.

Enkele weken later vertelt Julie haar dat ze smoorverliefd is. Als blijkt dat de jongen niemand minder is dan Matthias, slaan bij Kathleen de stoppen door. In haar bezetenheid om Matthias uit te schakelen, ziet ze niet dat het gevaar misschien wel in een onverwachte hoek schuilt.

Recensie
Hou van mij! is het derde boek wat ik lees van Anja Feliers. En het viel me een beetje tegen. Vergeleken met de andere boeken van Anja Feliers was de schrijfstijl een stuk minder te noemen. Veel herhalingen en kleine dingen die niet kloppen. Ik ben daarin een beetje een pietlut, ik kan erg vallen over fouten in een boek, die een ander misschien niet eens opvallen of storen. Voor mij is het echter een reden om al geen zin meer te hebben om verder te lezen….

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Toch ben ik verder gegaan met lezen, want ik was na de eerste twee boeken die ik las, fan van Anja Feliers. En zoals ik al hoopte, wist ze me ook dit weer tot het einde toe in een sfeer van spanning te houden. Hoe loopt het af, wie zit er achter…. De dreiging is er al vanaf het begin.

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Het mooie in dit boek is dat het hoofdpersonage (we maken in dit boek voor het eerst kennis met psychologe Kathleen Feliers) allerlei verdenkingen heeft, waarvan je de neiging hebt ze te volgen. Maar toch denk je als lezer “het zal wel iemand anders zijn, bijvoorbeeld die patiënt die iedere keer zo dichtbij probeert te komen”.

En dan die stukje tussendoor van de dader, die je aan het eind van het boek zéker terug moet lezen om te zien dat ze ook dan kloppen, maar die steeds bij de meest verdachte persoon lijken te passen, prima gedaan!

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-3

In het kort: Kathleen wordt al een tijdje lastig gevallen met telefoontjes waarbij de beller zwijgt en ophangt. Wanneer ze ook een indringer in haar tuin ontdekt, schakelt ze, samen met haar ex-man, de politie in. Ze verdenkt een student van haar, die zich opvallend vreemd gedraagt en ook nog eens een tweelingzus heeft die er steeds bij is….

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Wanneer ze voor het eerst een “stomende” relatie aangaat sinds haar scheiding, met de beste vriend van haar ex, wordt er een steen door het raam gegooid. Nog steeds lijkt de student de meest waarschijnlijke dader. Groot is dan ook de schok wanneer hij de nieuwe liefde van de dochter van Kathleen blijkt te zijn. Wanneer iemand het op het leven van de dochter gemunt heeft, wordt het boek echt spannend en lijkt iedereen in de directe omgeving van Kathleen er mee te maken te kunnen hebben…..

hou-van-mij-anja-feliers-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Ik ben blijk dat ik de moeite heb genomen dit boek uit te lezen. Het was zeker een page-turner en het is ook fijn om het eerste boek waarin Kathleen Verlinden een rol speelt, te hebben gelezen, omdat het privé-leven van Kathleen in de volgende boeken ook een rol speelt.

Hou van mij! – Anja Feliers
Bekijk op bol.comEerste thriller met Kathleen Verlinden
Paperback, 319 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share