Wie helpt wie?

Een hond helpt een teek, maar helpt een teek ook een hond?
Hoe helpen levende wezens elkaar?

Skoop biedt kernachtige informatie op een aantrekkelijke manier.

  • Heldere uitleg van hoofdpunten, zonder overbodige informatie.
  • Duidelijke tekstindeling garandeert de leesbaarheid.
  • Geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Recensie
Skoop is een serie informatieve boeken voor kinderen vanaf acht jaar. Elke serie bestaat uit tien boeken. Elk boek behandelt een onderwerp op duidelijke en beknopte wijze. Door het taalgebruik en de opzet van het boek is het ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met het lezen. Moeilijke woorden worden onder aan desbetreffende pagina meteen helder uitgelegd en achterin is nog een verklarende woordenlijst van alle woorden te vinden.

Wie helpt wie? Is een boek dat gaat over symbiose, twee levende wezens die elkaar helpen. Het boek is voorzien van schitterende foto’s uit de natuur. Zo zie je een Egyptische plevier in de bek van een krokodil zitten en een ossenpikker op de kop van een zebra. Wat ze daar doen wordt beknopt, maar zeer duidelijk uitgelegd. Maar ook planten die hulp bieden komen aan bod in dit boek.

Wie helpt wie? is eigenlijk voor jong en oud een genot om te bekijken door de mooie foto’s. Zo kijkt mijn dochter van vier graag in dit boek en luistert ze aandachtig naar de informatie die ik haar vertel. Met wat aanpassing van de tekst is het boek dus ook geschikt voor jongere kinderen. Met de serie Skoop bewijzen de makers maar weer eens dat leerzaam niet saai hoeft te zijn!

Wie helpt wie? – Skoop
Informatief kinderboek, hardcover, 32 pagina’s, NBD / Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Raaf ree, lees je mee?
Lucas, het komt dik in orde
Jungleboek van Walt Disney

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share