De heks van geur en kleur – De heksen van Fantasia deel 6

3920-134x188-uniformSulfurea, de Heks van Geur en Kleur, staat op het punt om de prinsessen aan te vallen in een allesbeslissende strijd … Als enige overgebleven heks is ze van plan om alles te geven in deze strijd om de macht over Fantasia. Niets houdt haar nog tegen. Aan de horizon doemt een zwarte wolk op … ze is er klaar voor! Sulfurea mag dan de minst grauwe van de heksen zijn, ze is wel de gevaarlijkste. Met haar bondgenoten kan zij misschien slagen waar haar voorgangsters hebben gefaald.

Zijn de prinsessen klaar voor deze aanval? De dochters van de Wijze Koning zullen dit keer moeten vertrouwen op de hulp van Nils, de man die Samah uit de kerkers van kasteel Obscuur heeft gered. Maar Nils is een mysterieuze jongeman die wel verdacht veel van de magische kunsten afweet …

Recensie
De heks van geur en kleur is het zesde deel van de serie de Heksen van Fantasia. De Heksen van Fantasia is een vervolg op de serie de Prinsessen van Fantasia, beide geschreven door Thea Stilton. Een snelle blik op de omslagen van de Heksen-serie, zoals je hier kunt zien , geeft je al de nodige herkenning met de Prinsessenserie.

IMG_3636
De beide fantasy-series zijn echt andere koek dan de boeken over de Thea Sisters . Ze zijn dan ook geschreven voor iets oudere meisjes, zo vanaf een jaar of 10. Zoek je een vergelijkbare fantasy-serie voor jongens? Dan zijn de Ridders van Fantasia een goed alternatief, geschreven door Geronimo Stilton. (uiteraard zijn alle series die ik hier vooral aan meisjes toeschrijf ook prima door jongens te lezen en andersom, uit ervaring denk ik alleen te weten dat ridders (mijn) meisjes niet zo aanspreken en denk ik dat jongens niet zoveel met prinsessen hebben).

IMG_3640
Ik miste onlangs De heks van geur en kleur al in de kamer en een paar dagen later bleek dat onze jongste dochter van 9 het boek mee naar school had genomen (ze had de biebboeken al uit, vandaar eigen materiaal). Ze vertelde me van alles. De prinsessen komen ook weer voor in dit boek, en het boek over de heksen is best spannend. Nee, het is niet zo eng, gewoon, een beetje spannend. Ze gaat wel helemaal in het verhaal op, want ze liet me het plaatje voorin zien waar de heksen worden voorgesteld en begon helemaal uit te leggen op welke ik wel een beetje zou lijken …

IMG_3639
Ik vind het verband met de zes prinsessen uit de andere serie erg leuk, iedere prinses moet het opnemen tegen een van de heksen. Zoals de prinsessen elk hun sterke punten hebben, geldt dat ook voor de heksen. De heks van geur en kleur speelt zich ook afwisselend af in het paleis van de prinsessen en het kasteel van de heksen.

IMG_3634 IMG_3635

Het verhaal leest prettig en vlot en is, zoals mijn dochter ook al aangaf, wel spannend maar niet te spannend of eng. Natuurlijk is het leuk als je de voorgaande vijf delen van de Heksen van Fantasia hebt gelezen, en helemaal als je ook de hele serie Prinsessen van Fantasia kent. Noodzakelijk is het echter niet (en het tempo waarin de boeken verschijnen zal ook niet voor alle kinderen (en ouders) bij te benen zijn). Aan het begin van ieder boek wordt kort beschreven wat er vooraf is gegaan en worden de belangrijkste personen voorgesteld. De boeken zijn dus prima los van elkaar te lezen.

IMG_3637
Hier kan je het boek inzien en met een beetje kunst- en vliegwerk ook een paar pagina’s lezen.

De heks van geur en kleur – Thea Stilton
Bekijk op bol.comJeugdfantasy, hardcover, 288 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_3632

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De heks van Limbricht

Mijn 15-jarige dochter is geïnteresseerd in boeken die een stuk waargebeurde geschiedenis bevatten. Waar ze …

Share
Share