Prijzen voor HetKlokhuis.nl en Habbolive.nl

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft op 17 juni in Brussel de eerste European Awards for Best Children’s Online Content uitgereikt. De makers van HetKlokhuis.nl, de site van het gelijknamige kindertelevisieprogramma, wonnen in de categorie ‘sites voor kinderen gemaakt door professionals’ de eerste prijs. In de categorie ‘website gemaakt door kinderen’ kregen Wim Borgderdijn (14) en Kimberley Nijzink (15) een tweede prijs voor hun site Habbolive.nl. Habbolive is een officiële fansite van Habbo Hotel Nederland en België, een online game.

De uitreiking van de Europese Awards is een initiatief van de Europese Commissie en de door haar aangewezen veilig internet centra in veertien Europese lidstaten. Meer kwalitatieve content krijgen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, dat is het doel van de uitreiking. Beide Nederlandse winnaars wonnen de prestigieuze Gouden Apenstaarten al in januari dit jaar.

Dit jaar werd de verkiezing voor de beste Europese kinderwebsites voor het eerst gehouden. Een jury boog zich over inzendingen uit veertien Europese landen en kende in elke categorie drie prijzen toe.

De jury vond Habbolive.nl informatief, attractief en interactief en was onder de indruk van de manier van samenwerken tussen de drie jonge makers Mark, Wim en Kimberley. Over HetKlokhuis.nl vond de jury dat de site zowel leuk, educatief als innovatief is met heel veel interessante informatie voor kinderen. Met name het uitstekende navigatiesysteem viel op en werd een voorbeeld genoemd voor veel sites voor kinderen.

Anneke Dorsman van Het Klokhuis was erg blij met de eerste prijs: ‘Een Europese hoofdprijs, dat doet ons als makers ontzettend goed. Het blijkt maar weer dat er waardering voor en behoefte aan kwalitatieve website voor kinderen is. In een tijd waarin de publieke omroep onder druk staat, een enorme opsteker. HetKlokhuis.nl heeft ook echt toegevoegde waarde bij het televisieprogramma. Naast de waardering in Nederland nu ook Europese complimenten waar we heel blij mee zijn.’

Bekijk hier de websites:
www.habbolive.nl
www.HetKlokhuis.nl

Lees ook:
Matched
Bezoek de bij
Supermoeders hebben het zwaar

About Vera

veradekkers@hotmail.com'