Robijn – Deel 2 van de Boeken van het Begin

cover RobijnAls de Krijsers van de Magnus Ominus Kate, Michael en Emma op de hielen zitten, gebruikt Kate de Atlas om te ontsnappen aan haar achtervolgers. Door deze gevaarlijke actie komt ze echter vast te zitten in het verleden. Ze gaat op zoek naar iemand die haar kan helpen en ontmoet Rafe. Maar het lot is haar niet gunstig gezind; Rafe is voorbestemd om de nieuwe Magnus Ominus te worden.

Ondertussen ontmoeten Michael en Emma een man die hun ouders tien jaar geleden heeft gezien, drie dagen na hun verdwijning. Hij vertelt over een kaart van een afgelegen land, een mysterieuze plek. Deze kaart kan de kinderen misschien wel naar hun ouders leiden.

Recensie
Robijn is een meer dan waardig vervolg op ‘Smaragd , het eerste deel van de trilogie ‘De Boeken van het Begin’. Ik was al onder de indruk van Smaragd, maar ik vind Robijn nog beter. Het is spannender, het verhaal zit goed in elkaar, de verschillende verhaallijnen wentelen prachtig om elkaar heen en er zit meer humor in.

Vond ik het eerste deel soms best grimmig en donker <klik hier voor de recensie van Smaragd>, bij dit tweede deel heb ik een wat lichter gevoel. Dankzij de humor en ironie, en dankzij het feit dat de personages wat volwassener worden en meer diepgang denk ik.

IMG_1997
Robijn begint een maand of negen na het einde van ‘Smaragd’. Al snel in het boeken blijken de Krijsers van de Magnus Ominus Kate, Michael en Emma op de hielen te zitten. In een poging aan de Krijsers te ontkomen, maakt Kate gebruik van de Atlas, het boek dat ze sinds het vorige deel in haar bezit heeft.

Helaas lukt het haar niet haar broertje en zusje mee te krijgen en Kate raakt verdwaald in het verleden. Zij probeert terug te gaan naar haar eigen tijd en zoekt hulp. Maar in 1899, vlak voor de eeuwwisseling, is dat nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als ze eigenlijk verliefd wordt op Rafe, degene die juist het grootste gevaar voor haar in zich draagt …

IMG_1998
Michael en Emma worden ondertussen gered door Dr. Prym en zij beleven hun deel van het avontuur in de magische wereld. Gelukkig zijn er niet alleen slechte magische wezens, maar ook goede zoals de dwergen (die in het vorige deel een prominente rol hadden) en de elfen. Michael en Emma moeten het namelijk opnemen tegen hordes Krijsers, maar worden bijgestaan door de elfen.

IMG_1996Waar Kate een bijzondere band met het eerste ‘Boek van het Begin’, de Atlas, heeft, heeft Michael dat met het tweede boek, de ‘Kroniek van het Leven’. Na aanvankelijke weerstand lukt het hem om met hulp van een bijzondere draak de Kroniek uit de lava van een zeer actieve vulkaan te krijgen.

Ik heb een zwakke plek gekregen voor die draak! De draak is stoer, de draak heeft humor, de draak is mooi (rood met goud) en wat je als gewone sterveling niet moet vergeten: draken zijn ijdel en voelen zich snel op hun teentjes getrapt!

Aan het eind gaat het allemaal wel snel en zijn er best wat onverwachte wendingen. Ik ben met veel vragen achtergebleven en hoop dat ze in deel 3 beantwoord worden. Ik ben daarom ook blij dat ik deel 3, ‘Onyx’, al klaar heb liggen!

IMG_1999  IMG_2001

Ik vind Robijn weer een absolute aanrader, haast nog meer dan het eerste deel (maar eigenlijk moet je ‘Smaragd’ wel gelezen hebben om dit deel goed te kunnen waarderen vind ik).  Robijn is zeker een aanrader voor liefhebbers van fantasy en bijvoorbeeld Harry Potter en Percy Jackson! Het is een jeugdboek, maar zeker ook heel goed leesbaar voor volwassenen. Hier vind je meer (Engelstalige) informatie over deze trilogie van John Stephens.

Robijn – John Stephens
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 416 pagina’s, Uitgeverij Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Meer weten over het eerste deel van De Boeken van het Begin? Lees <hier> de recensie.

cover Smaragd IMG_1953

Smaragd –  John Stephens
Bekijk op bol.comDeel 1 van De Boeken van het Begin
Jeugdboek, paperback, 400 pagina’s, Van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.comDeel 2 van De Boeken van het Begin heet Robijn. Bestel dit boek hier >>>>

En het laatste deel van deze trilogie is ook gerecenseerd. Klik <hier> voor de recensie.
Bekijk op bol.comDeel 3 van de Boeken van het Begin heet Onyx. Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-04-18 at 09.34.41

Alles over De Boeken van het Begin bij elkaar? Klik hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share