Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het ellendige eerste boek [recensie]

Beste lezer, Als je alleen houdt van verhalen die goed aflopen, lees dan maar een ander boek! Dit boek vertelt namelijk het ellendige verhaal van drie weeskinderen: Violet, Claus en Roosje Baudelaire. Na een noodlottige brand komen ze in de klauwen terecht van een onsympathieke man, graaf Olaf, die op hun familiefortuin uit is. Verder krijgen ze te maken met kriebelkleren, een bobbelige matras en koude pap voor het ontbijt. Nee, een leuk boek is dit niet. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Vriendelijke groeten,Lemony Snicket

Recensie
Wat een ellende…. En wat heerlijk om te lezen! In het eerste deel van de serie afschuwelijke avonturen van Lemon Snicket maken we kennis met een gezin met drie kinderen.

Het zijn leuke, slimme, vrolijke kinderen, maar ze worden achtervolgd door pech te beginnen met een allesverwoestende brand waardoor ze in een keer beide ouders verliezen en geen huis of spullen meer hebben.

In het testament van de ouders staat dat ze pas over het geld kunnen beschikken wanneer het oudste kind (Violet) meerderjarig is. Ze gaan naar een familielid wat ze nog niet kennen, maar hij woont in dezelfde stad en de executeur testamentair denkt dat dat voor hen het beste is. Graaf Olaf is echter alleen op het geld uit en verzint een gruwelijk plan om aan het fortuin te kunnen komen…

Wat een leuk boek om te lezen! De manier waarop het geschreven is, is ‘serieus’ te noemen, verhalend. Op die manier ben je als lezer zelf bezig met de emoties die horen bij wat je leest: schrik, verbazing, afschuw, maar ook veel plezier. Een heerlijk idee dat dit nog maar het eerste deel is van een serie!

Lemony Snickets afschuwelijke avonturen – Het ellendige eerste boek
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere recensies van boeken van Lemony Snicket, klik hier >>>>

Om alle boeken van Lemony Snicket te bekijken, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Niek de groot in topvorm – deel 6 van Niek de Groot [recensie]

Na vijf delen lang geoefend te hebben is Niek de Groot nu echt in TOPVORM: …