Keurmerk voor voortgezet onderwijs

Namens de stichting Leraar Leerling Ouders zal Jörgen Raymann woensdag 8 februari 2011 het keurmerk Ouderbetrokkenheid aan de directeur van het Buitenhout College Barry Lommen. Het BHC is de eerste school voor voortgezet onderwijs die dit keurmerk ontvangt.

Stichting Leraar Leerling Ouders is een initiatief van ouders en professionals vanuit het onderwijs die vinden dat er één organisatie moet zijn voor leerlingen, leraren én ouders. Het beste onderwijs voor een kind is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Inspiratie is de reeds bestaande organisatie in Amerika, de Parent Teacher Association (PTA). Scholen die samen met ouders en leerlingen de hand in een slaan voor beter onderwijs kunnen in aanmerking komen voor het keurmerk van stichting LLO. Voor het ontvangen van dit keurmerk dienen scholen te voldoen aan de tien criteria die opgesteld zijn door de stichting. Eerder ontving basisschool De Burcht in Heerenveen dit keurmerk. Nu ontvangt dus de eerste middelbare school ook dit keurmerk.

Het BHC in Almere is zo’n school die voldoet aan alle tien criteria. Zij werken nauw samen met hun ouderraad en hebben een ‘tien punten plan’ opgesteld, het geeft weer op welke manieren ouders betrokken worden en hoe ouders en school hierin kunnen samenwerken. In het kader van “BHC een veilige school” is er een netwerk van ouders opgezet waarin ouders zelf met elkaar praten over pubers thuis en op school. Barry Lommen, directeur van het BHC, ziet dit keurmerk als een bevestiging van de aandacht en energie die én de school én de ouders in hun samenwerking investeren. Dat de leerlingen hier baat bij hebben spreekt natuurlijk voor zich.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

“Mag ik een iPhone?” Zo pak je dat aan

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met smartphones. Het is dan ook niet gek dat …

Share
Share