Jaarboek Royals 2014

jaarboek-royals-trotse-moedersHet ‘Jaarboek Royals 2014‘ brengt met ruim 180 kleurenfoto’s een veelbewogen royaltyjaar prachtig in beeld. De nadruk ligt op het wel en wee van de Oranjes, met onder andere aandacht voor diverse kennismakings- en staatsbezoeken van het kersverse koningspaar, de herdenkingsdienst voor prins Friso, de eerste kersttoespraak van koning Willem-Alexander en een geslaagde Koningsdag. Ook het huwelijk van prins Jaime komt aan bod evenals diverse publieke optredens van prinses Beatrix.

Recensie

Dit boek is uiteraard een ‘must-have’ voor alle “Oranje-fans”. Prachtige foto’s van onze koning Willem-Alexander, van koningin Maxima en de prinsesjes. Maar het is ook een prachtig overzicht van een periode van een jaar (oktober 2013 tot en met september 2014).

royals-overzicht-trotse-moeders

Behalve de activiteiten van ‘onze’ Koninklijke familie (zoals prijsuitreikingen en openingen) waarbij naast de koning en zijn gezin ook andere leden van het Koninklijk huis, zoals prinses Beatrix, belicht worden, staan er ook verslagen en foto’s van staatsbezoeken en grote events in. Ook de buitenlandse Royals worden niet vergeten.Screenshot 2014-12-24 at 22.46.15

Met speciale blokken “uitgelicht” wordt de rol van ons koningshuis bij onder andere de Winterspelen 2014, de Nuclear Security Summit, Koningsdag en Prinsjesdag, maar ook met betrekking tot MH17 in tekst en foto’s weergegeven.Screenshot 2014-12-24 at 22.45.59

Het is dus geen ‘glossy’ met een heleboel persoonlijke foto’s van de koninklijke familie. Het is een jaaroverzicht van een groot aantal dingen waarbij ons koningshuis betrokken is geweest. Los van dat het een mooi overzicht geeft, is het indrukwekkend om te zien hoeveel taken de koninklijke familie heeft. Behalve datgene wat je op televisie of in kranten ziet, is er bijna dagelijks wel iets waar iemand van de koninklijke familie bij betrokken is.

Screenshot 2014-12-24 at 22.46.31 Screenshot 2014-12-24 at 22.45.26

Hoewel dit boek, na het schrijven van deze recensie, doorgaat naar mijn lieve schoonmoeder van 89 jaar, die een echte Royals-fan is, vond ik het zelf ook een interessant boek om te lezen. En ik weet zeker dat mijn dochter het, wanneer we bij oma zijn, regelmatig zal pakken, op zoek naar koninklijke trouwfoto’s en mooie jurken, want ook die staan er volop in.

Screenshot 2014-12-24 at 22.45.43

Voor mij was het meer dan alleen een ‘Royals’ overzicht, het was een mooie terugblik op een jaar met vele hoogte- en dieptepunten met vele, schitterende foto’s.

Jaarboek Royals 2014 – Peter Altink
Bekijk op bol.comHardcover, uitgeverij BBNC
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-12-24 at 22.46.50
Ook in buitenlandse royaltykringen was er volop nieuws, zoals de abdicatie van de Spaanse koning Juan Carlos, de doop van de Britse prins George en spanningen in en rond het Belgisch koningshuis.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wat een prinses!

Den Haag, 10 juni 2021: de Prinses van Oranje is cum laude geslaagd voor haar …

Share
Share