De grote Kluitman kinderatlas van Nederland

Ga mee op reis door Nederland met overzichtelijke kaarten van alle provincies, vermeldingen van alle hoofdsteden en zeer veel andere plaatsen. De grote Kluitman kinderatlas zit vol interessante weetjes en prachtige foto’s en is een ideaal naslagwerk voor kinderen. Deze atlas is ontwikkeld in samenwerking met onderwijsdeskundigen en gespecialiseerde kaartenmakers.

Recensie
De grote Kluitman kinderatlas, is uitgebreid en compleet. Op een leuke, duidelijke manier wordt uitleg gegeven over o.a.; Nederland vroeger en nu, Nederland en haar bevolking, de Euro en de Europese landen. Daarnaast is er van elke provincie een duidelijke kaart mét daarbij de belangrijkste dingen over die provincie beschreven. Zo gaat het bij de provincie Groningen over de zeehondencrèche Pieterburen, de veenkoloniën, wierden, en het Pieterpad. En gaat het in Limburg over de mergelgrotten, de korenwolf, het drielandenpunt en natuurlijk de Limburgse vlaaien. Alles wordt gecombineerd met prachtige foto’s, zodat kinderen er ook gelijk een duidelijk beeld bij hebben.

De grote Kluitman kinderatlas is niet alleen leuk voor kinderen die aardrijkskunde leuk vinden. Maar kan juist ook een positieve werking hebben op kinderen die aardrijkskunde minder leuk vinden. Er is hier duidelijk over nagedacht wat kinderen leuk vinden én vooral hoe je kinderen kunt boeien. De vele foto’s zorgen voor een duidelijk beeld en kleurrijk geheel. Daarnaast staat de atlas vol met leuke en interessante weetjes. Deze zijn allen kort en bondig geformuleerd, waardoor kinderen geboeid blijven.

Deze atlas is zeker een goede aanvulling op wat kinderen op school leren. Alles is makkelijk terug te vinden, en kinderen zullen met plezier deze atlas bekijken/lezen.

De grote Kluitman kinderatlas van Nederland – Kluitman

Kinder-atlas, hardcover, 56 pagina’s, Kluitman

Lees meer:
Rikki en de eekhoorn
Maak het zelf met foto’s
Herfstpret

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Leuke Dwarsligger-actie

Kennen jullie ‘dwarsliggers’? En dan niet als in kinderen-die-boos-zijn-en dwars-in-het-gangpad-in-de-supermarkt-gaan-liggen, maar als boeken die in …