Vreemde vogels

Haas kan niet langer wachten tot het lente wordt. Daarom besluit Haas de lente zelf maar te maken. Vol overgave gaat Haas aan de slag. Maar kan je de lente wel zelf maken?

Recensie
In vreemde vogels wil Haas graag dat het lente wordt. Hij krijgt van bepaalde dingen lentekriebels in zijn buik. In dit boek gaat hij op zoek naar de dingen waarvan hij altijd die lentekriebels krijgt. Zo gaat hij lekker rennen door het groene gras. Maar als de kriebels niet komen ontdekt hij dat dit komt doordat het gras niet groen is.Dan gaat hij het maar verfen. Dit helpt niet.

Haas doet er alles aan om toch die lentekriebels te krijgen. Hij gaat blaadjes van papier aan de boom maken, vraagt een eendje om in een boom te gaan zitten om te fluiten, laat een koe in de boom zitten om te gaan fluiten. Niets van dit alles helpt helaas.

Haas gaat samen met zijn vriendjes alles weer opruimen. Als hij de volgende morgen wakker wordt van luid gekwetter voelt hij zich helemaal vrolijk. Hij krijgt er een raar gevoel van in zijn buik. Daar zijn ze eindelijk: de Lentekriebels!

Vreemde vogels is een leuk prentenboek voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Je kind leert zo wat de seizoenen van het jaar zijn. Ook leert het wat er allemaal bij de lente komt kijken (blaadjes aan de boom, vogels die fluiten). De tekeningen zijn simpel, maar wel leuk! Een klein nadeel vind ik dat de bladzijdes van dun papier zijn, waardoor het snel kan scheuren als je de bladzijde om gaat slaan.

Vreemde vogels – Mijn naam is Haas.
Prentenboek (<6 jaar), hardcover, 25 bladzijdes, Bruna uitgevers
Bestel hier via Bol.com >>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share