Een feestjurk voor Fliera

feestjurk-flieraMol, Muis en Egel doen hun best om een mooie feestjurk voor Fliera te bedenken, maar Fliera heeft zich iets heel anders voorgesteld. Ze droomt van een jurk die straalt als de Maan, zacht is als vlindervleugels en glinstert als de sterren. Wie zou haar kunnen helpen?

Recensie

Een feestjurk voor Fliera is een prachtig boek. Niet zozeer vanwege het verhaal (dat is natuurlijk prima, maar er zijn meerdere prentenboeken met een vergelijkbaar thema en verhaal), maar vooral vanwege de illustraties die van dit verhaal een waar sprookje maken.

Screenshot 2014-03-07 at 17.41.03De illustraties passen perfect bij het verhaal wat verteld wordt. Inhoudelijk, dat mag je verwachten, maar ook qua sfeer. De gezichtsuitdrukkingen van Fliera en van de dieren zijn erg goed getroffen en de kleurstelling van de prenten, die twee pagina’s tegelijk beslaan, passen prachtig bij de emotie die in het verhaal past.

Een prentenboek om heel vaak voor te lezen, om samen met je kind in te kijken, op zoek naar alle mooie details op de afbeeldingen en ook een boek wat je kind zelf heel vaak zal bekijken.

Een feestjurk voor Fliera – Daniela Drescher
Hardcover, prentenboek, 24 pagina’s, uitgeverij Christofoor
Bestel dit prentenboek hier >>>>

Screenshot 2014-03-07 at 17.40.43

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share