Big Brain Academy: Knappe Koppen voor Nintendo Switch [recensie]

Deze Trotse Moeder heeft nu een keer een game om helemaal zelf te spelen: Big Brain Academy: Knappe koppen. In een ver verleden had ik Big Brain Academy op mijn eigen roze Nintendo DS, maar deze is al lang geleden ingepikt door mijn dochter en sinds we de Switch hebben, is vooral de tweeling er mee aan het spelen. Soms zijn er wel leuke spelletjes die ik ook mee speel, maar Big Brain Academy: Knappe koppen is een spel wat voor mij ook leuk is om alleen te spelen.

Omschrijving
Houd je hoofd koel in Big Brain Academy: Knappe Koppen voor de Nintendo Switch en strijd brein-tegen-brein in een reeks leuke, gezinsvriendelijke activiteiten die zowel je hersenen als je reflexen op de proef stellen. Maak kennis met Professor Kwab (je gastheer en gids in de game) en gebruik zijn tips om je denkprestaties naar een hoger niveau te tillen. Doordat elke speler zijn eigen moeilijkheidsniveau kan instellen, kunnen mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus tegen elkaar spelen, in uitdagingen die spelers laten onthouden, analyseren, identificeren en meer.

Bekijk / bestel Big Brain Academy voor Nintendo Switch hier >>>>

Naast de fun van de multiplayerstanden, biedt Big Brain Academy: Knappe koppen een Solo-stand waarin één speler dagelijkse oefeningen kan uitvoeren om zijn of haar breinscore te verbeteren. Deze activiteiten zijn een leuke manier om de dag mee te beginnen of om ’s avonds mee te ontspannen. En omdat je de Nintendo Switch overal mee naartoe kunt nemen, kun je je hersenen altijd en overal uitdagen! De gameplay van Big Brain Academy: Knappe koppen draait om een aantal verschillende brein-prikkelende activiteiten in vijf categorieën – Visie, Geheugen, Analyse, Rekenen en Inzicht. 

Klik <hier> om een gratis demo te downloaden.

Mening
Ik vind Big Brain Academy: Knappe Koppen een enorm veelzijdig spel. Nadat je je hebt aangemeld en jezelf hebt voorzien van een ‘look’ die bij je past (later krijg je veel meer items om uit te kiezen en meer tekst ook), kun je aan de gang.

Aanrader: ga eerst een 0-meting doen door eerst de Test te doen: een aantal kleine games in verschillende disciplines waardoor je inzicht krijgt in je score op dit moment. Het wordt ook heel overzichtelijk in een grafiekje gezet en het is erg leuk om dat regelmatig te doen en te zien dat je score daadwerkelijk omhoog gaat wanneer je oefent!

Wat kun je allemaal doen? Nou, dat is te veel om op te noemen 😉 Onderaan dit artikel staat een korte omschrijving van verschillende mogelijkheden. Waar het op neer komt is dat er verschillende soorten games zijn die allemaal met logisch denken (en snelheid) te maken hebben. Wanneer je een van die spellen speelt, wordt het steeds moeilijker. Wanneer je een paar fouten maakt, wordt het weer makkelijker zodat het steeds haalbaar blijft om te spelen en je steeds uitgedaagd wordt om een stapje verder te gaan zonder gefrustreerd te raken.

Wat wel frustrerend was, was dat ik nog weinig ervaring heb met de diverse knoppen op de Nintendo Switch. Je hebt er eigenlijk maar een paar nodig, dus het is niet lastig, maar mijn jongste zoon vond het erg grappig om mijn gehannes te zien tijdens bijvoorbeeld het ’tijd’ spel waarbij je de klok op een goede tijd moet zetten. Maar… wacht maar! Ik ga dit spel zo vaak spelen dat ik er goed in ga worden!

Je kunt Big Brain Academy: Knappe Koppennatuurlijk alleen spelen, en dat is leuk, maar er zitten ook mogelijkheden voor competitie in. Wanneer je Nintendo Online hebt, kun je met willekeurige spelers spelen, maar ook met je vrienden doordat je een persoonlijke code krijgt waardoor vrienden je kunnen vinden. Ook binnen het gezin kun je samen gamen wanneer je meerdere controllers hebt. Gisteren heb ik dat met mijn jongste zoon gedaan en dat was echt heel leuk.

Wanneer iemand in het gezin echt veel beter is dan een ander, ouder/jonger, kun je ook de spelniveaus aanpassen per persoon waardoor je toch een eerlijke competentie houdt. Je kunt ook een echte competitie spelen in meerdere rondes waabij de spellen willekeurig gekozen worden.

Kortom: ik ben echt enorm weg van Big Brain Academy: Knappe Koppen en weet nu al dat dit spel ook door mij vrijwel dagelijks gespeeld gaat worden. AANRADER voor het hele gezin!

Kenmerken

  • Party: Twee tot vier spelers kunnen brein-tegen-brein om punten strijden door activiteiten zo snel mogelijk te voltooien. Door het moeilijkheidsniveau te kiezen tussen de makkelijkste (Kind) en de moeilijkste klasse (Superexpert) veranderen de activiteiten – en reken maar dat je op de moeilijkste stand een pittige uitdaging kunt verwachten! Doordat elke speler zijn of haar eigen moeilijkheidsniveau kan kiezen heeft iedereen gelijke kansen, en maken kinderen bijvoorbeeld ook kans hun ouders te verslaan!
  • Oefeningen: Wanneer je het onderspit delft tijdens een intens multiplayer-denkgevecht, hoeft dat zeker niet het einde van je breinverhaal te worden! In de Oefeningen-stand kunnen spelers namelijk hun favoriete activiteiten opnieuw spelen om hogere scores en medailles te verdienen, en dit is een geweldige manier om je vaardigheden te verbeteren. Dus misschien dat je de volgende keer dat je het opneemt tegen vrienden of familie wél als slimste mens uit de strijd komt!
  • Examen: In deze stand worden spelers in een serie van vijf activiteiten op de proef gesteld. Aan het eind van deze reeks, presenteert Professor Kwab je eigen breinscore. Probeer een steeds hogere score te halen om je kansen voor de volgende brein-tegen-brein-strijd te verbeteren! Door jezelf regelmatig te testen verdien je bovendien in-game munten waarmee je kostuums voor je avatar kunt kopen. Want het testen van je brein wordt natuurlijk nóg leuker wanneer je als een schattige kitten bent verkleed!
  • Ghoststrijd: In Ghoststrijd kun je het opnemen tegen spelgegevens – Ghosts genaamd – van je familie, of online gaan (wanneer je Nintendo Online hebt) om te strijden tegen de Ghosts van je vrienden of willekeurige spelers van over de hele wereld. Drijf je hersenen tot het uiterste om zo hoog mogelijk in de klassementen te stijgen!

Bekijk / bestel Big Brain Academy voor Nintendo Switch hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Everybody 1-2-Switch! [recensie]

De Nintendo Switch kan makkelijk gebruikt worden om samen met mensen spelletjes te spelen. Je …

Share
Share