Robofish

Speelgoed fabrikant Goliath brengt dit jaar nieuw speelgoed naar de winkel: Robofish. Dit is een visje dat zodra je het in water legt, begint te zwemmen. De ingebouwde sensor zorgt ervoor dat het visje zich in 5 richtingen kan bewegen. De speelset bestaat uit een doorzichtige vissenkom en een clownvis met extra batterijen. Er zijn ook nog andere visjes en haaien te koop voor in de vissenkom.

Als ik het persbericht lees over de Robofish ben ik erg benieuwd naar dit nieuwe product. Goliath belooft ons prachtige vissen met fraaie kleuren en natuurgetrouwe bewegingen die bijna niet van echte vissen te onderscheiden zijn. En spetterend speelplezier voor kinderen vanaf 3 jaar. Als ik de doos bekijk, moet ik wel een beetje lachen. Op de doos staan twee hele vreemde computer geanimeerde gezichten van kinderen. Daar had ik zelf iets anders voor uitgezocht, maar goed smaken verschillen. De vissenkom is gemaakt van plastic, de bovenste rand is van zacht (buigbaar) plastic en het onderste gedeelte is van hard plastic. Wat me direct op valt, is dat als je wat druk uitoefent op de bovenste rand dat die niet meer mooi rond blijft. Het bijgeleverde clownvisje ziet er leuk uit.

Ik roep mijn zoon van 3 jaar erbij om dit product te testen. Hij reageert erg enthousiast. Hij doet het visje in het water en al snel begint het visje als een dolle door het water te zwemmen. Dat ziet er best leuk uit. Mijn zoontje is er een hele tijd zoet mee. Mij valt wel op dat het visje na een tijdje steeds minder actief wordt. Maar voor een peuter zal dat niet direct opvallen. Echter na een uurtje komt mijn zoon bij me om te vertellen dat zijn visje niet meer kan zwemmen. En inderdaad als ik ga kijken, doet het visje niks meer. Het is fijn dat er extra batterijen bijgeleverd zijn, maar ik had niet verwacht deze al zo snel te moeten gebruiken. Na het vervangen van de batterijen zwemt het visje weer vrolijk rond. Als mijn zoon de volgende dag zijn visje weer wil laten zwemmen, blijkt dat dat ook deze batterijen geen lange levensduur hebben. Het visje is alweer gestopt met zwemmen. Ik besluit contact op te nemen met Goliath en ik krijg netjes 3 paar nieuwe batterijen opgestuurd. Er wordt mij verteld dat de batterijen een levensduur van 4 tot 6 uur hebben. En dat het dus belangrijk is om het visje nadat je kind ermee uitgespeeld is, uit het water te halen. Dat was trouwens ook precies wat wij hebben gedaan, maar dan nog heeft ons visje het niet zo lang uitgehouden. Maar goed… met de 3 setjes nieuwe batterijen kan ons visje weer heel wat uurtjes dobberen!

Al met al weet ik niet zo heel goed wat ik van de Robofish moet vinden. Het voldoet niet echt aan de verwachtingen die worden geschetst. Bij natuurgetrouwe bewegingen stel ik me iets anders voor dan de bewegingen die dit visje maakt. Bovendien tikt het visje continu met zijn snuit tegen de kom, wat ik zelf heel irritant vind. Daarnaast hoor je het staartje van het visje ook steeds tikken tijdens het zwemmen. Maar goed… kinderen vinden dit visje wel heel erg leuk. Een leuk speeltje voor in bad, een bakje water of zomers in een zwembadje. Het losse visje alleen is zeker een leuk cadeautje, maar niet de starterset met de kom erbij. Daar heb ik geen € 19,99 voor over.

Bestel de losse Robofish en de starterset hier>>

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 12 t/m 17 jaar

Kinderen van 12-17 jaar maken een boel veranderingen mee: puberteit, overstap naar de middelbare school, …

Share
Share