Mini Espresso Brownies met Kahlua botercrème – recept

Ben je zwanger, geef je borstvoeding, wil je je kinderen mee laten smullen of ben je gewoon niet zo’n keukenprins(es)? Laat dan de botercrème achterwege (er zit alcohol in), de brownies zijn ook erg lekker zonder crème!

Nodig:
Screenshot 2015-06-10 at 10.04.57Voor de Mini Espresso Brownies:
• 120 gram ongezouten boter, in blokjes
• 90 gram ongezoete, donkere chocola, in stukjes
• 300 gram suiker
• 100 gram bloem

Voor de Kahlua botercrème:
• 300 gram poedersuiker, gezeefd
• 120 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
• 3 grote eieren
• 1 theelepel Douwe Egberts oploskoffie
• 1,5 theelepel vloeibaar vanille extract
• snufje zout
• 15 ml slagroom
• 60 ml Kahlua likeur
• 1 theelepel espresso (bijvoorbeeld Senseo Intense Black)
• kaneel voor decoratie

Screenshot 2015-06-10 at 10.04.30Handig:
• Brownie bakblik (ongeveer 25 x 18 cm)
• Spuitzak
• Ronde uitsteekvorm (diameter +/- 5 cm)

Bereiding:
Begin met de brownies. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een brownie bakblik over de breedte met bakpapier. Smelt op laag vuur de boter met chocola en haal van het vuur. Roer nu de suiker en de eieren – één voor één – erdoor.

Doe, als dit gemengd is, de oploskoffie, vanille extract en het zout erbij, roer goed door. Zeef de bloem boven het mengsel en roer tot een glad beslag. Giet in de bakvorm en bak 20 minuten. Laat daarna afkoelen op een bakrooster.

Screenshot 2015-06-10 at 10.04.44Doe voor de botercrème de boter in een kom en mix tot de boter zacht en luchtig is. Schenk de room erbij en mix tot een glad, luchtig mengsel. Roer in een aparte kom de Kahlua likeur los met de sterke SENSEO® koffie. Doe dit mengsel bij de botercrème en mix op de laagste stand. Doe al mixend de poedersuiker erbij, steeds ongeveer 100 gram, totdat alles opgelost is.

Haal de afgekoelde brownie uit de vorm en steek er met een ronde vorm kleine cirkels uit. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit op elke mini brownie een klein toefje botercrème. Maak af met een beetje kaneelpoeder.

En dan genieten! Met een lekkere kop Senseo koffie erbij uiteraard 😉

Screenshot 2015-06-10 at 10.05.15

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De Koffiekakker

Trotse Moeders en Trotse Vaders zijn vaak koffie-drinkers, iets wat kinderen vreemd vinden want op …