Spelen met licht [verslag]

In een geheel verduisterde ruimte in het Sir Adam Hotel in Amsterdam werd een select groepje bloggers ontvangen door de mensen van Philips Lighting. Renée de Bruin (External Communications Manager) heette ons welkom en legde uit dat ze ons op de langste dag van het jaar juist in het donker wilde ontvangen om ons te laten beseffen hoe belangrijk licht is. Met de Philips Hue lampen ervaar je licht op een heel nieuwe manier. Je kunt met licht spelen: gebruik het heel doelmatig als leeslicht of juist meer als achtergrond om zo de sfeer mede te bepalen.

De vele mogelijkheden van de Philips Hue werden getoond. Maar liefst 16 miljoen kleuren heb je met je smartphone of tablet binnen handbereik. De lampen zijn te gebruiken met een timer als wekker, ze bewegen met hun kleuren mee op muziek, ze zijn op afstand aan en uit te zetten en ze brengen jouw favoriete foto tot leven. Via een gratis app kun je op een heel simpele manier 50 lampen apart bedienen.

Lezen of zwijmelen?
Het ene moment heb je goed leeslicht op de bank nodig terwijl je het andere moment een romantische setting wilt. Lastig? Niet met de Philips Hue. Met één druk op je telefoon op tablet kies je voor ‘reading’ en wit licht komt tevoorschijn. Beetje futloos? Dan geeft voorgeprogrammeerde stand ‘energize’ je een extra boost. En met deze toverlampen maak je van je bank een heerlijk romantisch plekje met zwoel roze licht of kies je voor de kaars-stand.

Workshops
Robbert van Driel (Vondelgym) verzorgde niet alleen de workshop, ondertussen bediende hij ook de voor ons gelegen Hue Go lampen. Het veranderen van het licht zorgde ervoor dat we meer ontspannen waren en we ons nog meer konden inleven in de oefeningen. Deze draadloze lamp is ideaal om overal mee naar toe te nemen, zelfs naar buiten.

Theo Bert Pot van grafisch ontwerpstudio Pot & van der Velden en Anki Wijnen (van Zilverblauw en auteur van het boek Shoot) ontvingen ons in een suite van het Sir Adam Hotel en lieten ons ervaren hoe je een ruimte kon veranderen door van sfeer naar werklicht te gaan en gaven een korte cursus fotografie waarna we zelf aan de slag mochten.

De lampen zijn enorm makkelijk in gebruik: niet alleen qua kleur maar ook qua licht sterkte. Tijdens de workshop was het echt spelen met licht en steeds stond je verbaasd van de mogelijkheden en de soms toverachtige kleuren.

Kinderen van het licht
Kinderen zijn heel gevoelig voor stemmingen. De Hue lampen zijn daarom ook perfect om te gebruiken in de kinderkamer. Zijn de kinderen heel druk, dim het licht naar de relax-stand, maar als ze hun huiswerk moeten maken, is het licht direct aan te passen naar witlicht. Maar ook voor een kinderfeestje zijn de lichten ideaal. En een beetje creatieve ouder ziet vele mogelijkheden: voor de kleintjes is het een ultieme beloning als de lamp een andere kleur krijgt na ieder hapje. En ‘je mag nog 10 minuten lezen, wordt met de timer wel heel simpel. Voor de puber is er tijdens de eerste date de nabootsing van kaarslicht … en de ouders kunnen met de handbediening achter de deur dit romantische licht met één druk veranderen in een bonte kermis, dat is toch een fijn idee!

About Esmée van Doorn

evdoorn@online.nl'
Esmée ontwikkelt lesmaterialen over uiteenlopende onderwerpen voor basisschoolleerlingen en verzorgt vele kinderproducties. Daarnaast schrijft en illustreert zij boeken voor peuters en kleuters

Check Also

Verlichting voor kinderkamer

De kleur op de muur, decoratie, knuffels en een bed in de juiste maat: er …