Steffie en de mislukte inbrekers

steffieEr gebeuren rare dingen op het normaal zo rustige Kattenpleintje. Uit de plaatselijke supermarkt worden etenswaren gestolen en een aantal pleinbewoners wil dat de oude opa Deutz naar een bejaardentehuis gaat. Dat laten de kinderen van het pleintje niet zomaar gebeuren! De stoere Steffie, hond Kobus en detective Sjoerd gaan samen met een groepje kinderen op pad om de waarheid te achterhalen.

Recensie
Het boek “Steffie en de mislukte inbrekers” begint met een prachtige plattegrond van het Kattenplein, hierdoor hebben kinderen gelijk een goede indruk hoe het Kattenplein eruit ziet. Vervolgens worden alle personages voorgesteld, zodat men direct weet wie, wie is. Nadat mijn zoon de plattegrond en de personages goed heeft bestudeerd, kunnen we met lezen beginnen.

P1350899In een winkel worden allerlei etenswaren gestolen. Wie is de dief? Is het de zwerfster die vaak bij de winkel rondhangt of is het de vader van Steffie of is het toch opa die de dief is? Hij had immers veel producten nodig, die toevallig of niet gestolen zijn… De vrienden gaan op onderzoek uit..wie zit er achter deze inbraak? En wat doen ze  als ze denken te weten wie de dader is?

Maar misschien nog belangrijker;  wat doen ze als ze erachter komen dat een bepaald iemand – van wie ze houden – één keer iets uit de winkel heeft gestolen? Helpen ze diegene of geven ze diegene aan? Wie antwoord wil hebben op al deze vragen, kan maar één ding doen; dit boek zelf gaan lezen.

Mijn zoon vind dit boek heel erg leuk. Het verhaal is spannend en leuk en vlot geschreven. Hij vond het verhaal zelfs zo leuk dat ik steeds meerdere hoofdstukken achterelkaar moest lezen. En dat kan maar één ding betekenen; een zeer geslaagd boek!

Steffie en de mislukte inbrekers – Jacques Vriens
Leesboek, hardcover, 102 pagina’s, Van Holkema & Warendorf

Bestel dit leuke boek hier >>>>

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De melkweg school

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als …

Share
Share