Is er al baby nieuws?

Als het aan mij ligt – en moeder natuur laat het toe – zou ik graag een groot gezin willen met 4 à 5 kids gezellig allemaal aan de eettafel, spelend en schreeuwend. Zingend en aan het stoeien. Ik weet het, het klinkt als een romantisch plaatje die vast niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar goed… Men moet natuurlijk wat te dromen hebben. Mijn partner houdt er hele andere dromen op na. Een motor, werkplaats aan huis en lekker op vakantie past meer in zijn romantische plaatje. Bij die eerste twee kan ik het romantische nog niet terug vinden, maar ach… Hij moet immers ook wat te dromen hebben.
Hoe dan ook, twee kindjes zou hij hartstikke leuk vinden en het liefst op kortere termijn, maar meer mag ik (nog) niet verwachten.

Momenteel hebben we Jasmijn, onze dochter van 20 maandjes oud en een karaktertje waar ik wel eens mee aan het “stoeien” ben. Ze is nog lang niet zelfstandig genoeg om er al een kleintje aan ons gezin toe te voegen, althans dat vind ik en eerlijk gezegd vind ik het met z’n drieën heerlijk. Het neemt niet weg dat ik een tweede wil. Alleen nu nog even niet. Eerst genieten van mijn meisje die zich zo ontzettend snel ontwikkeld. Nee, ik zou nog best een jaartje willen wachten voordat we het weer gaan proberen.

De buitenwereld daarentegen verwacht het nu! Het liefst nog vandaag, want als je kindje 2 jaar is, wordt de tweede in de standaard regel al door de ooievaar gebracht. Als we spontaan ergens koffie gaan drinken, wordt er heel voorzichtig ook gevraagd naar mijn “aanvullende” kinderwens. Kom ik spontaan of met leuk babynieuws? Ben ik al zwanger? Zijn er al plannen? Het wordt me serieus gevraagd en enigszins verbaasd laat ik dan ook weten nog niet klaar te zijn voor een tweede. Nee, ik heb nog geen ovulatie testen in huis. Nee, ik ben nog niet begonnen met het slikken van diverse vitamines. Ik wil eerst verhuizen, een grotere woning waar überhaupt een tweede op een eigen kamer kan slapen, wat nu in onze kleine woning lastig wordt. En dat laatste gaat nu gebeuren; we gaan verhuizen! Maar voor alle vragende blikken: néé, ik ben nog niet niet zwanger en ja, ik wil nog steeds een jaartje wachten!

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

4 manieren om je nieuwe stad te leren kennen

Verhuizen is altijd een grote gebeurtenis in je leven, vooral als dit naar een andere …