Zing mee met Nijntje – cd-luisterboek

Zing mee met nijntje en haar vriendjes cd-luisterboek is een cd met 12 liedjes+ 10 karaoke versies van Dick Bruna. Er staan liedjes op over nijntje en haar vriendjes inclusief titelsong van de nieuwe televisieserie. In het bijgevoegde boekje staan de songteksten. De complete cd heeft een speelduur 73 minuten en is vanaf 2 jaar.

De pakketdienst komt onze nieuwe testdoos afleveren. Mijn zoon is 2 jaar oud en roept enthousiast IJNTJE!!! als hij de hoes van de zing mee met nijntje en haar vriendjes cd-luisterboek voorbij ziet komen. In ons huis hebben we geen cd speler , maar in de auto zoeken van nog een muziekje voor hem. Ik leg hem uit dat hij nog even moet wachten tot we in de auto naar opa en oma gaan en dat hij dan Nijntje mag luisteren. Als we in de middag naar opa en oma rijden lijkt het niet te zijn vergeten en vraagt om Nijntje. De cd gaat in de cd-speler en hij kijkt vrolijk in het rond. Meezingen doet hij niet,  maar enkele  liedjes lijkt  hij te herkennen van de laptop en de televisie.

De liedjes zijn erg vrolijk en gaan over bijvoorbeeld de speeltuin, seizoenen, jarig zijn, verstoppertje spelen en dansen. De eerste serie met liedjes zijn de gezongen versies met vrolijke stemmen en als die 12 liedjes zijn afgelopen volgt de karaoke versie. De zangstemmen zijn zijn van zowel volwassen vrouwen als kinderen en ik heb het idee dat de kinderstemmen hem wel aanspreken.

Elke keer als we nu in de auto rijden vraagt mijn zoon van 2 of nijntje aan mag. Hij kijkt blij bij de liedjes en beweegt met zijn voetjes op de maat van de muziek. Ik vind het gezellig met de kinderliedjes in de auto. Als alle liedjes zijn afgelopen komt de karoake versie waar we allebei niet van gecharmeerd zijn. Ik moet zeggen dat hij nog wel erg jong is om zelf zo de teksten mee te kunnen zingen en mijn zangkunsten ook niet van topkwaliteit zijn. Als we lange afstanden rijden dan druk ik de karaoke liedjes door  tot de gezongen liedjes weer beginnen. Onze muziek komt nu amper meer aan want bij het starten van de auto hoor ik vanaf de achterbank: Mama, ag ik ijntje keer?

Zeker een leuke cd voor onderweg!

Share

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share