Ik weet wat ik worden wil

Hokuspokus pilatus jodokus
Weet je waarom een goochelaar nooit een boodschap doet?
Hokuspokus pilatus jodokus
Alles wat hij nodig heeft haalt hij uit zijn hoge hoed

Dit is één van de gedichten die in het boek Ik weet wat ik worden wil staan. In dit boek voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar staan 35 gedichten over verschillende beroepen. Achterin het boek vind je een cd daarop staan 12 van de 35 gedichten op muziek gezet en ingezongen door de schrijvers van dit boek, Erik van Os en Elle van Lieshout.

Recensie
Dit versjesboek ziet er erg leuk uit. Op de omslag zijn grappige illustraties getekend van diverse beroepen. Je ziet er onder andere een brandweerman, een clown en een politieagent. Mijn zoon van 3 jaar is meteen geïnteresseerd in dit boek.  Zijn oog valt vooral op de politieagent en de boef. Ik vertel mijn peuter dat dit boek gaat over wat je later wilt worden. Dat je zoals zijn vader naar kantoor kunt gaan of dat hij later net als zijn moeder voor zieke dieren kan gaan zorgen, maar dat hij ook brandweer of boer kan worden. We bladeren het boek door en hij kiest een paar beroepen uit waarvan ik het gedichtje voor ga lezen. Zo lezen we een gedichtje over de bakker, indiaan, fotograaf en een piraat. Elk gedichtje heeft een andere rijmvorm en verteld iets over het beroep en laat ook iets aan de fantasie van een kind over. Niet alleen ik, maar ook mijn zoon van bijna 4 jaar vindt de illustraties die in dit boek staan prachtig. Ze zijn op een erg grappige manier getekend. Als we bijna alle gedichten hebben gelezen, gaan we de cd beluisteren. Ook deze valt bij ons beiden goed in de smaak. De liedjes zijn erg vrolijk gezongen en na een paar keer luisteren ook goed mee te zingen.

Wat een leuk kinderboek is dit! Ik weet wat ik worden wil is echt de moeite waard om te lezen. Het is een boek om regelmatig even door te bladeren met je kind. Naar mijn idee al geschikt voor peuters, maar ook voor kleuters. De cd die er bij zit, is een leuke aanvulling op dit boek.

Ik weet wat ik worden wil – Elle van Lieshout en Erik van os
Versjesboek + CD,  hardcover, 77 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …