Dora Car

Wat leuk! Een nieuw soort speelgoed van Dora met haar vriendje Tico. Het is een bestuurbare auto met een draadloze afstandbediening van Nikko.

Recensie
Deze leuke, bestuurbare auto van Dora heeft een afstandsbediening die draadloos is. Op het eerste gezicht lijkt mij dit erg handig voor mijn dochter van 1 jaar. Ze kan nog niet lopen, maar wel lekker op één plekje blijven zitten en dan gaat de Dora auto alle kanten op. In de praktijk werkt het ook zo. Mijn kind blijft zitten of gaat achter de auto aan kruipen met de afstandsbediening in haar hand. Er zit één knop op de afstandsbediening die ingedrukt moet worden om te zorgen dat deze Dora auto gaat rijden. Er zitten dus geen knoppen op die aangeven dat de Dora auto naar links, rechts, rechtdoor of achteruit gaat. De knop is makkelijk in te drukken. Dit zorgt ervoor dat het voor kleine kinderen goed bruikbaar is. Wel merk ik aan mijn dochter, dat ze het nog niet lang achter elkaar kan vasthouden. Hierdoor rijdt Dora steeds kleine stukjes. Voor haar is er de pret niet minder om.

De bestuurbare auto heeft een zwenkwiel, waardoor het alle kanten oprijdt. Mijn dochter kijkt haar ogen uit naar de felle kleurtjes die de auto en afstandsbediening hebben. Wat ze ook erg interessant vindt, zijn de koplampen. Deze gaan branden als de auto gaat rijden. Op de verpakking staat dat het voor kinderen vanaf 1 jaar is. Echter in de gebruiksaanwijzing staat dat het vanaf 36 maanden is in verband met gevaar voor verwondingen. Na mijn idee kan het prima gebruikt worden door kinderen van 1 jaar en ouder. Je moet dan wel rekening houden dat kleine kindjes nog niet de kracht hebben om Dora in haar bestuurbare auto een heel stuk achter elkaar te laten rijden. En dat er natuurlijk geen breekbare spullen op de grond staan waar ze tegen aan kunnen rijden. Al met al leuk elektronisch speelgoed voor de allerkleinsten.

TIP: in dit product moeten batterijen die niet inbegrepen zijn. Zorg dat je ze dus op tijd in huis hebt!

Bestel hier de producten van Nikko>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share