De kleine Thee voor Dummies

cover de kleine theeMaak kennis met de wereld van thee! In dit boekje leer je alles over deze aromatische warme drank die wereldwijd zo geliefd is. Onderwerpen als de geschiedenis, theeproducerende landen en zetmethoden komen uitgebreid aan bod. Ook is er aandacht voor materiaalgebruik, het proeven van thee, theerituelen en thee in het dagelijks leven. We nemen je mee op reis, zodat je alles te weten komt over de productie van thee en de verschillende soorten thee die er zijn.

Recensie
Ik zie de fel-geel-gekleurde boeken van de ‘Voor Dummies’-serie vaak in de winkel liggen, maar ken ze eigenlijk niet. Ik associeer ze met computerboeken, weet eigenlijk ook niet waarom. Maar er zijn dus ook ‘Kleine Dummies’ over heel veel andere onderwerpen, in dit geval over thee.

IMG_1401
De kleine Thee voor Dummies is geschreven door Anja Wiersma (die ook De kleine Koffie voor Dummies heeft geschreven). Zij is theesommelier en verzorgt theetrainingen voor professionals en geïnteresseerden. In het boekje neemt ze je mee op reis langs allerlei theelanden en theeculturen. Al snel in het boekje leer je dat er heel veel soorten thee zijn. Maar er zijn ook veel drankjes die dan wel thee genoemd worden, maar dat strikt genomen helemaal niet niet zijn. Kruidenthee bijvoorbeeld, of rooibosthee, dit zijn eigenlijk tisanes. En wist je al dat een theeplant wel 140 jaar oud kan worden?

IMG_1403
De kleine Thee voor Dummies vertelt ook over het productieproces van thee. Dat verschilt per soort (witte thee, zwarte thee, groene thee, gele thee, oolong thee…). En over de hele wereld heb je theelanden, want theeplanten groeien in tropische en subtropische landen, zelfs op een eiland in Europa …

Zo staat De kleine Thee voor Dummies vol leuke weetjes, leerzame en informatieve dingen over thee: hoe maak je thee, hoe smaakt thee, welke thee smaakt op welk moment en bij welke gerechten het lekkerst? Echt, bij een boterham met jam of kaas wordt een andere soort thee geadviseerd dan bij een omelet! En bij witte chocola is een assam thee lekker, terwijl je bij pure chocola heel goed darjeeling thee kunt drinken.

IMG_1402
Het hoofdstukje over thee-/spijscombinaties sluit af met een aantal recepten, waarbij dankbaar gebruik wordt gemaakt van thee. Erg leuk vond ik de hoofdstukjes over de theerituelen en met fabels en feiten over thee.

De kleine Thee voor Dummies is een leuk boekje over thee, voor jezelf of om cadeau te geven. Als je een echte theedrinker bent is het leuk om meer over je favoriete drankje te weten te komen en verstokte koffiedrinkers met hun neus op de theefeiten te drukken. Maar ook als je thee niet lekker vindt, is het volgens mij leuk om er wat over op te steken.

De kleine thee voor Dummies – Anja Wiersma
Bekijk op bol.comInformatief boek, paperback, 159 pagina’s, BBNC uitgevers
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wat is het verschil tussen groene en zwarte thee? En hoeveel cafeïne mag ik binnenkrijgen, ook bij zwangerschap?

De theeplant, ook wel Camellia Sinensis genoemd, is verantwoordelijk voor zowel zwarte als groene thee. …

Share
Share