Balotje in de dierentuin

Balotje mag vandaag met oom Ben mee naar de dierentuin. ‘Het is een mooie dag, ‘ zegt oom Ben vrolijk. ‘Een mooie dag om aapjes te kijken.’ ‘Gaan we ook naar de olifant en naar de giraf?’ vraagt Balotje. ‘Natuurlijk,’ zegt oom Ben. Balotje wil alles zien, maar kijkt ze wel goed?

Recensie
Balotje gaat een dagje met haar oom Ben naar de dierentuin. Op de foto wil ze niet, het nijlpaard blijft onder water, en van de olifant ziet ze alleen zijn billen. Nadat ze een ijsje hebben gegeten wil Balotje naar de apen. Al dwalend door de dierentuin verliest zij haar oom uit het oog, maar vindt hem gelukkig weer terug bij de apen.

De boekjes over Balotje zijn inmiddels een begrip geworden. Ook het verhaal van Balotje in de dierentuin is heel eenvoudig, zoals bij alle boekjes over Balotje.

Balotje in de dierentuin is leuk om samen met je kind het verhaal zelf een verdere invulling te geven door het bekijken van de mooie wasco-tekeningen. Ik vond dit verhaaltje zelf enigszins van de hak op de tak springen en vroeg me soms af of ik een pagina had gemist wat me terug deed bladeren. Maar voor een kind is dit niet storend en appeleert het zelfs aan de eigen fantasie. Een lief, eenvoudig prentenboekje met een aantrekkelijke vormgeving.

Balotje in de Dierentuin – Yvonne Jagtenberg
prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, J.H. Leopold
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Prentenboek van het jaar: Mama Kwijt
De wolkenprinses vindt een gouden randje
Zoek vogeltje

Share

About Vivienne Groenewoud

v.b.groenewoud@gmail.com'
Vivienne, 36, heel erg moeder van Dean (4) en vrouw van S. Eigenaar "Uitgesproken! Teksten" en (nog) werkend bij Zonnehuizen K&J in Zeist als redigeur patientendossiers.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share