Baby’s eerste jaren

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik dol op tijdschriften; ik lees ze van voor naar achter helemaal uit. Sinds mijn zwangerschap lees ik eigenlijk alleen nog maar tijdschriften die bedoeld zijn voor (aanstaande) moeders. Daarom was ik erg blij dat ik een tijdschrift mocht recenseren. Baby’s eerste jaren, het leukste magazine voor en door mama’s en papa’s was het tijdschrift dat ik in mijn handen kreeg. Aangezien ik in het eerste jaar van mijn dochter zit (ze is nu al ruim 9 maanden oud) sluit het tijdschrift goed op mijn situatie aan.

Ondanks mijn liefde voor tijdschriften kende ik het blad baby’s eerste jaren niet. De voorkant van het blad oogt wat ouderwets. Wel pakken de kopjes op het voorblad me met artikelen als ‘wat helpt tegen een onrustige baby’ en ’14 veiligheidstips voor een babyproof huis’. Ook als ik bij de inhoudsopgave kijk, zie ik heel wat artikelen me interessant lijken.

Als mijn baby op bed ligt, ga ik gelijk lezen. Al snel merk ik dat ik wat onrustig word en wat ga bladeren in het tijdschrift. Toch houd ik mijzelf bij de les en lees ik verder in het blad. Het magazine heeft zeker leuke onderwerpen voor artikelen, goede tips voor boeken en het biedt veel informatie. Evengoed kan het tijdschrift Baby’s eerste jaren mij niet echt boeien. Het eerste waar ik over val, zijn de vele taalfouten die in het blad staan. Daarnaast heb ik het gevoel dat het tijdschrift mij steeds wil vertellen hoe je iets goed doet en dat al het andere ‘fout’ is. Wat mij ook stoort, is dat er in een artikel slechts één deskundige aan het woord is zodat lijkt alsof die methode de enige goede is.

Aangezien het tijdschrift voor mama’s en papa’s is, ben ik verbaasd dat ik amper papa’s aan het woord zie. Als ik mijn man vraag of hij het blad zou lezen, geeft hij als antwoord dat er geen artikelen in het magazine staan die hem nieuwsgierig maken. Het artikel ‘mama gaat daten’ versterkt mijn gevoel dat het blad zich met name richt op moeders. Een tijdschrift voor en door mama’s en papa’s zou je volgens mij moeten ondersteunen bij het opvoeden en je de weg wijzen. Helaas bekruipt mij tijdens het lezen van dit magazine keer op keer het gevoel ‘wat ik doe is dus verkeerd’. Het tijdschrift zou ik daarom niet snel kopen, ondanks de prijs die met € 3,95 niet al te hoog is. Erg jammer!

NB. de recensie is n.a.v. de laatste uitgave van het tijdschrift Baby’s Eerste Jaren. Het bijgevoegde beeld is van een eerdere uitgave.

Share

About Karlien

karlien171@gmail.com'
Karlien (28), jurist, blije moeder van Lieke (6 maanden) en getrouwd met Johan. Altijd op zoek naar nieuwe vakantiebestemmingen, dol op zwemmen en geniet van filmavonden met vrienden. Op de achtergrond sluimert steeds dat idee voor een wereldreis met man en kind.
Share
Share