ELLE eten Hitparade

Een uitpuilende kookboekenkast, talloze recepten online en toch niet weten wat je moet koken. Ken je dat? Wij wel. In zo’n bui grijpen wij terug op altijd-goedrecepten die we blind kunnen klaarmaken en waarmee thuis ook iedereen gelukkig is. Zie ze als reddende engelen voor je dag.

Sinds 2011 schitteren deze engelen in onze Hitparade. Die rubriek is vanaf dag één in handen van receptschrijver, fotograaf eb stylist Tal Maes. Het is een eregalerij van de meest gedraaide nummers uit ins keukenrepertoire, van al onze succesrecepten waarvan de meeste het ook -juist!- op een doordeweekse dag goed doen. We verzamelden ze in dit boek dat je gewoon lekker in de keuken kunt laten slingeren, zodat ook jij vanaf nu elke dag moeiteloos een nummer 1-hit op tafel zet.

recensie

Als ik de naam ELLE hoor, dan denk ik aan mode, lifestyle en beauty. Dat ELLE zich ook bezig houd met voeding en alles wat zich daar omheen afspeelt was mij niet bekend. Elle eten is een platform dat foodliefhebbers wil inspireren, informeren en enthousiasmeren op het gebied van goed, groen en fair food. Naast een website die boordevol recepten, hotspots en nieuwtjes staat, brengen ze iedere maand een prachtige magazine uit. In dat magazine is de hitparade een vaste rubriek, in deze rubriek deelt fotograaf, stylist en receptenschrijver ‘Tal Maes’ de heerlijkste recepten met je.

Het uitgangspunt voor dit kookboek zijn ‘keukenhits’, gerechten die iedereen graag eet en die ook iedereen kan maken. Voor elke dag, elk moment, elke smaak en elke stemming zit er een lekker recept bij. Zo is er een categorie voor overdag, borrel, avond en zoet. De recepten voor overdag variëren van een snelle granola met ahornsiroop en hangop, tot gazpacho van bietjes. Een recept dat ik zelf binnenkort absoluut eens wil proberen is de breakfast burrito. Het handige van dit recept is dat je een gedeelte er van de avond van te voren al kunt maken, aangezien de tijd voor het klaarmaken van het ontbijt meestal schaars is, komt dat mooi uit. De meeste recepten voor overdag hebben een bereidingstijd van 25-30 minuten. Er word gebruik gemaakt van ingrediënten die de meeste van ons wel hebben staan, of vrijwel bij iedere supermarkt verkrijgbaar zijn.

Het hoofdstuk borrel bevat happen en snappen voor elk moment van de dag. Wat mij erg lekker lijkt is de ‘queso fundido met salsa’. een lekkere tex-mexborrelhap. De ‘hush puppies’ met garnalen en remouladesaus spreken mij niet echt aan, maar ik ben dan ook geen visliefhebber.

De recepten voor de avond zijn net als de recepten in de andere hoofdstukken ook weer erg gevarieerd. Zowel de liefhebbers van vlees, vis als ook de vegetariër kan kiezen uit een aantal heerlijke recepten. Wat dacht je van een lekkere nasi met spiegelei, een mac ’n cheese met paddestoelen of meatloaf met rode- uienjus?! Het is aan de diversiteit van de gerechten te merken dat Tal Maes zich door haar liefde voor diverse keukens over de hele wereld heeft laten beïnvloeden.

Als laatste mijn persoonlijk favoriete hoofdstuk: ZOET! Waar er bij de andere hoofdstukken nog wel eens een recept tussen zit wat mij niet echt aanspreekt, zie ik hier alleen maar heerlijke gerechten voorbij komen. chocolademouse met frambozenpoeder, key lime pie, pecannotentaart, spekkkoek, boterkoek met lavendel, het lijkt me allemaal heerlijk. Ik besluit dan ook om uit dit hoofdstuk een gerecht te make. Het word de….pecannotentaart! De ingrediënten zijn allemaal prima in de supermarkt te koop en de uitleg van het recept is duidelijk.

Ook al staat er op de kaft van dit boek; 69 favoriete recepten die niet kunnen mislukken’ , zul je net zien dat ik het tegendeel ga bewijzen. Na ongeveer 25 minuten in de keuken bezig te zijn geweest en een spannende 45 minuten oventijd haal ik mijn pecannotentaart uit de oven. Hij ziet er eigenlijk net zo mooi uit als op de foto in ELLE eten Hitparade  en mijn “proef’ personen zijn vol lof over mijn creatie!

Zoek de verschillen?!

ELLE eten Hitparade is een mooie aanvulling voor in de boekenkast bij de kookboeken. De recepten zijn zeer gevarieerd en naast alle daagse gerechten staan er ook tal van internationale gerechten in. Echt de moeite waard om eens te proberen. De lay out van dit kookboek is echt heel mooi gedaan. De bereidingstijd, het aantal ingrediënten en voor hoeveel personen het gerecht is staat duidelijk aangegeven en de prachtige foto’s die bij iedere gerecht staan afgebeeld, zal menigeen verleiden om het recept uit te proberen!

 

ELLE eten Hitparade – Tal Maes
kookboek, hardcover, 183 pagina’s, uitgeverij Carrera culinair

 

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …