7 redenen om te zwemmen tijdens je zwangerschap!

Tijdens je zwangerschap zijn veel sporten te belastend voor je lichaam. Een sport die je wel met een gerust hart tot aan het einde van je zwangerschap kunt uitoefenen is zwemmen. Het ontspant, vermindert pijnklachten, je blijft fit en het heeft nog veel meer voordelen.

Zwanger zijn en zwemmen is dé perfecte combinatie. Zwemmen is totaal ongevaarlijk voor jou of je kindje, want die zit lekker veilig in de vruchtwaterzak, super snuggly afgesloten van het zwembadwater. Schattig idee toch dat je kleintje lekker ligt te dobberen terwijl jij óók lekker ligt te dobberen. Je voelt je in het zwembad helemaal één met elkaar, samen even helemaal alleen in jullie eigen cozy bubble. Dit alles wellicht nog wel in je nieuwe modieuze zwemkleding als trendy “mommy to be”!

Heerlijk gewichtloos dobberen
In het water merk je niets van je zwangere buik. je voelt je heerlijk gewichtloos. Zodra je het water aanraakt, voel je je lichaam al ontspannen. Eindelijk ben je weer even licht en buik- en rugpijn verdwijnen. Kom alleen even uit het water voor een lekker warm drankje en een broodje in je lekkere zachte badjas of sla een groot badlaken om je heen. Je voelt meteen hoe zwaar je buik eigenlijk is, waardoor je nog meer respect voor je lichaam ervaart en misschien ook beter naar haar gaat luisteren.

Pijntjes verdwijnen
Wist je dat ongeveer tweederde van de zwangere vrouwen last van pijn heeft in de rug of in het bekken? Hoe verder je bent in de zwangerschap, hoe meer last je kunt krijgen. Zwemmen is dan een manier om toch in beweging te blijven. De kans op blessures is minimaal en terwijl je soepel en pijnloos in het water dobbert, versterk je ook nog eens je rug- arm en beenspieren. Win win!

Nieuwe vriendschappen
Geef jezelf op voor zwangerschapszwemmen en ontmoet op deze manier andere zwangere vrouwen. Het is niet alleen een leuke manier om nieuwe vriendschappen op te bouwen, het is ook een optimale beleving van jouw zwangerschap in heerlijk warm water. Je beleeft samen één van de mooiste periodes in het leven en daarna spreek je gezellig af om samen te gaan babyzwemmen.

Nieuwe zwemkleding! Je kunt eindelijk die leuke bikini kopen!
Je kunt natuurlijk prima in je eigen bikini gaan zwemmen de eerste maanden. Maar zodra je lijf en je borsten flink gaan groeien is een zwangerschapsbadpak, tankini of bikini als ideale zwemkleding de uitkomst. Een erg fijne reden om eindelijk eens die leuke positiebadmode te shoppen voor de meest bijzondere maanden in je leven. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een gewone bikini te kopen in een maatje groter. Een bikinitop met beugels of een bovenstukje met voorgevormde cups is dan het fijnst, zodat je wat extra ondersteuning hebt voor je zwaarder wordende borsten. Ook na de bevalling is een bikinibovenstukje met een cupmaat meer fijn, vooral als je nog een tijdje borstvoeding gaat geven. Een bikinibroekje kan je het best in een laag model kopen, zodat deze onder je buik valt, of kies een bikinislip met touwtjes aan de zijkanten, dan kan je zelf de grootte bepalen.

Niet meer misselijk
Al rond de eerste maand van je zwangerschap kan je misselijk worden en dit houdt meestal aan tot de 16e week. Geen pretje en het liefst vind je een middeltje of trucje die je kan helpen om je niet meer misselijk te voelen. Matige lichaamsbeweging kan je helpen om je misselijkheid te verlichten, dus rustig zwemmen vroeg in de ochtend zou wel eens de oplossing voor je kunnen zijn. Pak je bikini en andere zwemspullen een avond van te voren al in om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Merk op hoe het je naderhand een energieboost geeft en hoe trots je bent dat je het maar mooi gedaan hebt.

Baby geniet mee
Zwemmen is niet alleen goed voor jou en je gezondheid, ook je kindje geniet volop mee. Al die schommelingen en dat deinen, daar geniet die kleine ook van en het is voor hem of haar ontzettend ontspannend en rustgevend. Til bijvoorbeeld je buik eens een beetje op en beweeg deze langzaam heen en weer, of aai met je hand onder water over je gladde buik. Het zijn heerlijke quality time momenten.

Trots op je lijf
Misschien ga je normaal niet zo graag zwemmen, omdat je je niet prettig voelt in een bikini. Veel vrouwen vinden hun buik te dik en dat maakt behoorlijk onzeker. Met een zwangerschapsbuik kan je alleen maar trots zijn op je lichaam en durf je eindelijk te paraderen in je zwemkleding. Wat een vrijheid en blijheid! Op internet wemelt het van de mooiste bikini’s en badpakken en dit is hét moment om er eentje te kopen en te genieten van al die positieve aandacht die jou als zwangere ten deel vallen. Geniet er met volle teugen van!

Tot slot: Zolang je je slijmprop nog hebt en geen vruchtwater verliest is er dus niets aan de hand. Het ligt voor de hand, maar ga dus niet met gebroken vliezen of met vaginaal bloedverlies een zwembad in, je hebt dan kans om infecties op te lopen.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Ben jij klaar voor het strand in 2022?

Lekker naar het strand? Vergeet deze dingen niet Ben jij al klaar voor het strand …