Capitool familie reisgids voor Frankrijk

Capitool Familiegids Frankrijk: compleet en kindvriendelijk

Capitool familie reisgids voor Frankrijk Frankrijk is nog steeds de meest populaire vakantie bestemming van Nederlandse gezinnen. En wie kent de Capitool kleurige en verzorgde reisgidsen niet? Dus de recente uitgave van de Capitool Familiegids over Frankrijk moet in een grote behoefte gaan voorzien.

Ook deze gids heeft dezelfde overzichtelijke indeling, per regio en belangrijke stad, bezienswaarigheden, door de pagina te verdelen in vele overzichtelijke blokken, die het navigeren en snel de relevante informatie vinden heel gemakkelijk maakt. Geen lange teksten, veel beeld, vaak in de vorm van prachtige tekeningen en artworks inclusief doorsnedes van gebouwen, kaarten, uitleg van bijzondere geologische verschijnselen. Geen lange teksten, goed gebruik van vetgedrukte kopjes die ook op dikke pagina’s met veel informatie zorgen dat het oog snel vindt waar ik op zoek naar ben of waar je meer over wilt weten.

Ook de ondertitel “familiegids” doet deze reisboek eer aan. Uiteraard in de keuze van de toeristicshe gebieden, de keuze van de attracties en de selectie van de hotels en restaurants, maar vooral ook dat op iedere pagina (rechts een kolom geheel is gereserveerd voor kinderen: “Kids’ Corner” . Daarin veel weetjes, quiz-vragen, en verwijzingen naar bezienswaardigheden.

Capitool Familie Gids Frankrijk met voorbeeld pagina met Kids' CornerHet enige punt waar ik wel aan zit te denken is dat een compleet boek over heel Frankrijk voor geen enkele vakantieganger volledig relevant is. Frankrijk is gewoon weg te groot om in een normaal mensenleven van Noord tot Zuid en van West tot Oost te bereizen en te bezoeken. Veel mensen gaan ook vele jaren achtereen naar ongeveer dezelfde bestemming, en dat betekent per definitie dat ook slechts een deel relevant is voor jouw reis. Maar dat hoeft geen reden te zijn om geen geld uit te geven aan dit prachtig verzorgde product.

Sterker nog, het boek is zo aantrekkelijk, zo toegankelijk en zo leuk geschreven dat het zelfs voor mensen die nooit naar Frankrijk gaan nog op de salon tafel te hebben liggen en eindeloos in te gaan bladeren. Dus ook als u op de camping in Nice staat, kan het daar een goede vakantie activiteit zijn om in een luie stoel door het boek te bladeren en te lezen en zien dat er ook prachtige zaken te zien zijn in Normandië en het zeer onderhoudend is daarover te lezen.

Voor alle Francofielen is dit dus een verplicht boek!

Bestel dit boek hier >>>>

 

 

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share