Cool! Knutselen!

In Cool! Knutselen komen knustelprojecten aan de orde voor jongens en meisjes, voor jong of oud. Zo kun je nu je fiets pimpen of een zelfgemaakte vlieger oplaten. Experimenteer met alles wat de natuur te bieden heeft. Maak parfum van verse kruiden, kweek je eigen bloemen of graaf een echt parcours in het zand – met heuvels en hindernissen – voor je auto’s en ander speelgoed. Maak je eigen springtouw, bouw een hut van een grote doos, of knutsel je eigen citroenen-bommenwerper. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Recensie
Bij het zien van Cool! Knutselen! Werd mijn aandacht direct gewekt. De kaft én de titel spraken mij direct erg aan. Mijn zoon had een hekel aan de knutselwerkjes in groep 1 en groep 2. En daar hadden de meeste jongens last van. De knutselwerkjes in groep 1 en groep 2, zijn gewoon meer gericht op wat meisjes leuk vinden. Daarom vond ik het zo leuk om te zien, dat er in dit boek wel hele leuke en stoere knutselwerkjes in staan voor jongens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten bordje maken, waarop staat geschreven:  ”Verboden voor meisjes!” of monsterslijm maken. Dit zijn nou net dingen die jongens wel leuk vinden om te maken.

Maar er staan ook genoeg leuke knutsels in voor meiden. Die kunnen bijvoorbeeld zelf een springtouw maken of woudloper-juwelen. Bij alle knutselopdrachten staat duidelijk beschreven wat je ervoor nodig hebt, en staat er in duidelijke stappen beschreven hoe je het voorwerp moet maken. Voorbeeldfoto’s en tekeningen laten zien wat de bedoeling is.

Voor mij is het duidelijk; Cool! Knutselen! Is een boek waar je geen uren, geen dagen, geen weken, maar gewoon jarenlang plezier van kunt hebben! Wij hoeven ons dan ook voorlopig niet te vervelen op vrije dagen.

Cool! Knutselen – Franziska Heidenreich & Bianka Langnickel
Knustelboek, hardcover, 131 pagina’s, Karakter
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het grote recycle knutselboek [recensie]

Recycle erop los en knutsel de gekste dingen! Lege melkflessen, wc-rolletjes, blikjes, rietjes, doppen en …